La 9na edició del Tast d’espectacles familiars (clicar aquí) s’ha convertit aquest any en un aparador digital que s’adapta a les circumstàncies de la Covid-19, amb la presentació de les principals propostes escèniques de les companyies catalanes

Imatge de ‘On vas, Moby Dick’, del Centre de Titelles de Lleida.

Un jurat d’experts format per nou professionals i crítics del sector ha seleccionat una trentena de propostes de gèneres diversos que programadors i públic podran visualitzar a través del web del Tast.

Imatge de ‘Nymio’, de Zero en Conducta.

El Tast d’Espectacles, organitzat per la Fundació Xarxa, ha rebut enguany més d’un centenar de propostes de les companyies, la qual cosa representa un augment del 28% respecte de l’anterior edició. Lluís Hereu, president de la Fundació La Xarxa, atribueix aquest increment en la participació a les circumstàncies que viu el sector i a la voluntat de dinamitzar les arts escèniques. “La diversitat i la qualitat de les propostes rebudes demostra que les companyies estan treballant per retornar la normalitat als escenaris”, afirma Hereu.

Imatge de ‘Una poma, un pomer’, de De Paper.

L’esdeveniment, que se celebra des de l’any 2012 i que, tradicionalment, té lloc a Sant Feliu de Llobregat, ha esdevingut una plataforma per a les companyies d’espectacles familiars i un punt de referència per als programadors que busquen propostes de qualitat i d’àmbits molt diverses.

Imatge de Matito, d’Arnau Colom.

La selecció d’espectacles inclou projectes de companyies reconegudes i consolidades, però també d’altres propostes més desconegudes per al circuit. En la seva majoria, es tracta de funcions estrenades en el decurs de 2020, tot i que també s’han tingut en compte aquells espectacles del 2019 amb menys trajectòria sobre els escenaris. Els experts de la Comissió Assessora d’Espectacles de la Fundació Xarxa han apostat per la diversitat d’arts escèniques, oferint així un mosaic molt complet.

El Tast obre un diàleg entre els programadors de Catalunya

Establir un diàleg entre els diferents professionals del sector i afavorir l’intercanvi de percepcions i idees entre programadors s’ha convertit en una de les principals fites del Tast. Enguany, aquestes converses es traslladen també a l’àmbit digital a través d’una trobada digital en la qual es comentaran les obres presentades i es tractaran altres qüestions com els reptes als quals s’enfronta el sector.

Imatge de ‘Hamelí’, de Xip Xap.

Fundació Xarxa

Fundada l’any 1995, és una entitat que promou la llengua i la cultura catalanes a través de les arts escèniques. Amb l’objectiu d’acostar el món del teatre a un públic infantil, juvenil i familiar ampli, La Xarxa impulsa l’accés a la cultura com a eina de pensament crític i empoderament ciutadà. Actualment la fundació aplega 64 grups i més de 2.000 voluntaris repartits en 24 comarques catalanes, que treballen per fer arribar els seus espectacles arreu del país.

Imatge d’Animalia, de Sàndal Produccions.

*Per accedir a l’aparador digital cal inscripció prèvia. Cliqueu aquí.

*Podeu descarregar el Dossier del Tast clicant aquí.