(Imatge de l’espectacle Prometheus, de la Agrupación Sr. Serrano)

Ens han arribat els veredictes del diferents jurats de la Fira de Titelles de Lleida, en les diferents especialitats escollides. La situació actual no ha permès la celebració de la tradicional Nit de Premis, de manera que la resolució s’comunicat mitjançant la proclama al web de la Fira.

Igualment oferim el balanç que la organització ha fet d’aquesta edició tan complicada, com ells mateixos ens expliquen.

Vet aquí els Premis Drac d’Or:

Imatge de l’espectacle M.A.R, de Andrea Díaz Reboredo
Imatge de La Petita Moby Dik, d’Eudald Ferré

Balanç: La Fira de Titelles tanca una edició marcada per la pandèmia però amb un balanç molt positiu.

  • La Fira arriba en un moment clau en que el sector necessitava més que mai d’un marc com aquest.
  • Professionals i públic responen a la cita omplint els Teatres.
  • Durant tres dies Lleida ha estat l’epicentre del teatre de titelles, oferint als professionals la possibilitat de crear sinergies i espectacles per comprar i programar-los.
  • Una Fira que es converteix en un bàlsam pel sector.
  • Una Fira que abaixa el teló amb la satisfacció d’haver estat un punt d’inflexió per al sector i amb una valoració més que positiva, tant d’assistència com d’organització.
  • Una Fira que ha comptat amb presència de professionals i companyies internacionals, fet que posa de manifest el caire internacional de la mateixa.
Imagen de ‘Nube Nube’, de Periferia Teatro

Finalitzada la 32a edició de la Fira de Titelles de Lleida, l’organització de la mateixa en fa una valoració molt positiva en la seva totalitat, havent organitzat un esdeveniment com aquest en època de pandèmia, fet que no ha estat gens fàcil per la seva complexitat i les mesures restrictives amb que es treballava durant el procés d’organització.

L’objectiu d’enguany era clar: dur a terme la millor de les edicions que es podia celebrar, adaptant l’esdeveniment a la situació actual i mantenint-ne tanmateix l’essència. L’afluència de professionals inscrits a la Fira, ha demostrat que, malgrat la situació, la Fira de Titelles és un esdeveniment de rellevància per al sector i que ha arribat en el moment més idoni, després de més d’un any de crisi sanitària. Així com també la resposta del públic que, una vegada més, no ha fallat a la cita omplint en la seva totalitat, les actuacions programades.