(El conjunt dels artistes participants del Cabaret. Foto de Jesús M. Atienza)

El dimarts 28 de setembre de 2021, a les 18h, ha tingut lloc l’arrencada de La Titellada d’aquest any a la Plaça de La Trobada, al c/ Nou Barris de Les Roquetes, a Barcelona, amb un Cabaret de la Casa-Taller de Marionetes de Pepe Otal.

Contra el que és habitual en els cabarets del Taller, aquesta vegada l’espectacle s’ha fet a l’aire lliure, amb un caràcter més obert a tots els públics, donada la presència de nens i famílies a la plaça. I els de l’associació del Taller otalià han sabut estar perfectament a l’altura de les circumstàncies, amb una molt bona adaptació dels seus números, per regla general sempre pujats de to.

El fotògraf Jesús Atienza, present a la sessió, va immortalitzar les actuacions amb les magnífiques fotografies que apareixen en aquesta crònica.

Les actuacions van anar a càrrec dels següents artistes:

Carles Codina cia. ‘Litus_cuc’ va bordar el seu número de la marioneta l’esquinal Biruji, amb el seu poema del Pirata d’Espronceda, en companyia del poeta que li llegeix els versos i el sol interpel·lar. Una actuació sempre provocadora que va trobar l’adequada resposta dels nens, entusiasmats amb el Biruji.

Fotografia de Jesús M. Atienza
Fotografia de Jesús M. Atienza

– La marionetista Pipi Cucu, nova figura emergent del Taller, va presentar la seva marioneta Zíngara i el seu número de La Luna Luna, una interpretació molt reeixida del seu titella, tot i tractar-se de la primera marioneta feta per l’artista.

Fotografia de Jesús M. Atienza
Fotografia de Jesús M. Atienza

– La històrica artista Eva Navarro, un dels puntals del Taller, de la cia. Clancarakol, va presentar alguns números del seu espectacle ‘Bajo el mar’. Tota una sèrie de seqüències de titelles fets amb objectes reciclats que omplen de poesia l’escenari, amb una delicada i segura manipulació.

Fotografia de Jesús M. Atienza
Fotografia de Jesús M. Atienza

– El mim Minimariano va actuar amb el seu Capgròs, mentre alhora presentava reeixits números de màgia i de mim.

Fotografia de Jesús M. Atienza
Fotografia de Jesús M. Atienza

– Va rematar la sessió la jove marionetista del Taller Tamara amb el seu número de l’esquelet Jacobo, que va triomfar entre la quitxalla, en aconseguir que tots acabessin ballant els ritmes rockers de l’artista de fil en un final de festa ple de color i alegria.  

Fotografia de Jesús M. Atienza
Fotografia de Jesús M. Atienza
Fotografia de Jesús M. Atienza