(Imatge de ‘Vols de Cor’, de Tactilicuä & Da Capo)

Comença el dimarts 9 de novembre el 17è Festival Guant 2021 de Valls, que dirigeix el titellaire Eudald Ferré i organitza l’Ajuntament de la ciutat. Una edició ben especial, després de l’anterior que es va haver de suspendre a causa de la pandèmia, i que estén algunes de les seves actuacions a les localitats d’Alcover i Morell.

Hem de destacar del programa diverses estrenes totes elles d’alt interès i importants en el panorama titellaire català. Començant per la segona presentació de l’òpera amb titelles Vols de Cor, adaptació lliure de Les noces de Fígaro, de W.A.Mozart, a càrrec de les companyies Tactilicuä & Da Capo, que es podrà veure el diumenge 14 de novembre a les 18 h al  Teatre Principal (veure aquí).

Imatge de ‘Vols de Cor’, de Tactilicuä & Da Capo

Igualment important serà l’estrena Quanta, quanta guerra…, de Mercè Rodoreda, una producció de la companyia Farrés Brothers amb dos actors molt joves, d’acord amb la necessitat dels personatges, Biel Rossell i Biel Serena, amb direcció de Pep Farrés, que es podrà veure el dijous 11 de novembre a les 21h al Teatre Principal de Valls.

Imatge de ‘Quanta, quanta guerra…’

També acabada d’estrenar es podrà veure el dissabte 13 de novembre, a les 18h al Teatre Principal de Valls l’obra La Llàntia Meravellosa, de la companyia Festuc Teatre, d’Íngrid Teixidó i que dirigeix Pere Pàmpols. Un espectacle que parla dels desitjos, de l’acceptació i de l’amor que és capaç de sobrepassar les dificultats que ens presenta la vida.

Imatge de ‘La Llàntia Meravellosa’

Un Giorno, del Teatro all’Improvviso, de Dario Moretti, Itàlia, que ja estava programat l’any anterior, s’ha mantingut en l’actual programació el dia 14 de novembre, a les 11h al Teatre Principal de Valls. Un viatge ple d’ imatges, de música, de cançons i de petites històries que travessa nou ciutats imaginàries creades amb fusta tallada i baix-relleus molt acolorits.

Imatge de ‘Un Giorno’

A destacar la instal·lació de teatres Lambe-Lambe al vestíbul del Teatre Principal durant els dies del Festival organitzada per La Pupila Produccions (Paula Casanova), amb actuacions  exclusives per als petits de les escoles de Valls. Una anticipació de la seva presència més completa a les Decennals de Valls, aquesta singularitat teatral bicentenària de la capital de l’Alt Camp que es celebra cada deu anys, i que tindran lloc del 28 de gener al 6 de febrer de 2022 (veure aquí).

Representacions de Lambe-Lambe en acció

Un programa que inclou encara més espectacles i companyies, assentant Valls com una de les capitals titellaires més actives de Tarragona i del país en general.

Imatge de ‘La Jana i els 3 óssos’, del Centre de Titelles de Lleida

Per a una informació completa del festival, cliqueu aquí.

Vegeu el programa a continuació: