(Imatge de Circoland, marioneta de Helena de Sola)

Durant tot aquest mes de novembre té lloc al Marionetarium del Parc d’Atraccions del Tibidabo la X Mostra de Titelles 2021 que proposa diferents espectacles cada cap de setmana. Una ocasió magnífica per traslladar-se al Tibidabo i recórrer aquest parc històric que té atraccions tan titellaires com el seu Museu d’Autòmats o el laberint de miralls creat per Dani Freixes.

Les funcions es realitzen a partir de les 13h del migdia, al Marionetàrium (Nivell 5 del Parc)

PROGRAMA

Dissabte 6 i diumenge 7 de novembre: Roulettes, de la mà de la Companyia eLe.

Ramiro Ramírez, un ancià de fils rosegats i rutines inamovibles, surt a passejar com cada tarda des de fa cinc anys. Tot i les seves dificultats per caminar, la seva tossuderia l’empeny a baixar a la plaça de davant de casa seva i asseure’s al seu banc favorit; el de l’esquerra.
El que Ramiro no sap és que avui no és un dia qualsevol. El banc està ocupat. Aquest imprevist insignificant als ulls de qualsevol, li provocarà sentiments d’ira, venjança i vulnerabilitat.
El responsable de tot això és Enzo Carbonara, un nen rialler del carrer que viu sense filtres ni regles. Enzo despertarà a Ramiro emocions que el portaran a reconciliar-se amb ell mateix. A partir d’aquesta trobada la seva vida anirà sobre rodes.

Dissabte 13 i diumenge 14 de novembre: CircOland, de la mà de La Sola Cia.

Els Germans Boom són homes bala però per posar-se d’acord són lents, molt lents. Els ha arribat un nou canó i es barallen per fer el llançament. La tieta Lena diu que és qüestió de ritme i sense saber res de circ es presenta a la pista per donar un cop de mà.
Un espectacle participatiu dinamitzat per homes bala, equilibristes, funambulistes, màgia, animals i dues comediants.

Dissabte 20 i diumenge 21 de novembre: El Restaurant d’en Pericu, de la mà de la Companyia Vergés.

Espectacle d’arrel tradicional, del repertori clàssic de Titelles Vergés.
En Pericu és un noi feliç. Ha muntat un restaurant al barri i tot li va bé, fins que la seva veïna, la senyora Antònia, que és molt envejosa, posa un altre restaurant just davant del seu, per fer-li la competència…
És una al·legoria en clau d’humor de la societat en què vivim, i el missatge que hi podem trobar és que l’enveja no és gens bona. Aquesta obra és una tornada als clàssics, una recerca dels orígens, una mirada enrera per retrobar-se amb uns personatges i reviure emocions quasi oblidades. El restaurant d’en Pericu o La competència, és un deliciós espectacle de titelles que ha resistit el pas del temps i totes les modes, i s’ha convertit en un clàssic. Un veritable plaer pels amants dels putxinel.lis tradicionals.

Dissabte 27 i diumenge 28 de novembre: De l’Ou al Titella, de la mà de la Companyia de Marionetas Herta Frankel.

De l’ou al titella és un esdeveniment participatiu i simbòlic.
Cada participant, a partir d’un ou de porexpan crearà un titella.
Un exercici dissenyat, organitzat i assistit pels membres de la Companyia, dirigit i protagonitzat, en principi, per a nens d’edats compreses entre els sis i els dotze anys.
Els pares o acompanyants poden esperar asseguts a la sala. Els titelles amb la seva autoria i nombre es poden exposar a l’entrada de la sala i poden passar a recollir-los més tard.

Animàlia

A més de les funcions de titelles, el Parc ofereix un nou espectacle a l’aire lliure titulat Animàlia, que reivindica la desmassificació dels espais urbans i la recuperació dels boscos.

Animàlia és una proposta que parla de com l’egocentrisme humà ens ha portat a la destrucció d’una biodiversitat equilibrada, recreant els campaments de naturalistes que estudien el comportament dels animals. Una al·legoria sobre la convivència entre espècies i una reflexió crítica sobre la preeminència de l’espècie humana sobre la resta de criatures del planeta.

Es pot veure cada cap de setmana, a les 16h, a la Plaça dels Somnis (nivell 5). Per a tots els públics.

L’equip Animalia,Inc planta el seu campament. Mentre els biòlegs desenvolupen les seves tasques rutinàries, alguna cosa fa neguitejar els animals. Poden confiar en aquests humans? A partir del teatre físic i gestual, la manipulació dels titelles i l’humor, l’espectacle recrea els campaments de naturalistes que estudien el comportament dels animals. Una al.legoria sobre la convivència entre espècies i una reflexió crítica sobre la preeminència de l’espècie humana sobre la resta de criatures del planeta.