La jove i alhora prestigiosa companyia Rauxa de teatre-dansa que investiga el món dels objectes en moviment ha estat convidada per la Fira de Titelles de Lleida durant dues setmanes d’aquest mes de gener passat per a realitzar una residència de creació per al seu nou espectacle, El Circ de Llana. Com a resultat de la mateixa, es farà un assaig obert durant el mes de febrer per conèixer la reacció del públic.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es rauxa-1.jpg
Imatge de l’espectacle ‘Teatre de Paper’

La companyia Rauxa està formada pels dos ballarins i acròbates Xavi Sánchez (Catalunya) y Analía Serenelli (Argentina), els dos instal·lats ara a Barcelona on duen a terme les seves recerques, centrades darrerament a investigar la combinació del moviment propi amb el d’uns titelles moguts per un ventilador. Fets de materials com el paper, el plàstic, els globus, i ara amb fils de llana, han aconseguit una virtuosa expressió poètica alhora inquietant i d’una extrema fragilitat.

Imatge de ‘Circ de Llana’

Encara no és segura la seva presència a la Fira de Titelles d’aquest any. Tant de bo es concreti i ens mostrin els resultats d’aquesta simbiosis entre el cos, el moviment, l’aire, el paper i uns simples fils de llana.

L’equip del Centre de Titelles de Lleida està immers en aquests moments en la preparació de la Fira d’aquest any, la seva 33a edició, que tindrà lloc els dies 29 i 30 d’abril i 1 de maig.

Ja fa anys que la Fira, puntualment, coprodueix i acull companyies en residència, per tal que els espectacles es beneficiïn del segell Fira de Titelles i a la vegada perquè els creadors tinguin espais en els que investigar, perfilar i acabar de tancar noves produccions.