(Imatge de ‘Ca la Gost’, amb ombres de Sylvia Kuchinow)

Com cada any, el Festival de Teatre de Teresetes de Mallorca, que es celebrará del 16 al 22 de maig de 2022 (veure aquí http://elasticnou.cat/festivalteresetes/ ), organitza un curs per a la formació dels titellaires i d’aquells interessats en conèixer els llenguatges del Teatre de Titelles, Visual i d’Objectes. En aquest cas la proposta del Festival de Teresetes és, del 16 al 19 de maig, un taller intensiu d’Ombres, Reflexos i Altres Semblants, a càrrec de l’ombrista, escenògrafa i gran il·luminadora Sylvia Kuxhinow.

Es tracta d’una ocasió única per explorar la dramatúrgia de la llum de la mà d’una de les professionals més eminents en aquest camp. El taller es centrarà en el què és artístic, què pot expressar el material per tal de desenvolupar una idea, un text, una imatge, un somni, una música… Hi haurà exercicis a través de l’ombra, els reflexos, la música, la manipulació d’objectes per a la construcció d’un projecte en grup a partir del text de L. Carrol “Alícia, en el país de les meravelles”. El taller finalitzarà amb una presentació dins el marc de les Jornades Professionals del Festival Teresetes.

Imatge de l’obra ‘Canto jo i la muntanya balla’

Dades tècniques del taller:

Dies: dilluns 16, dimarts 17 i dimecres 18 de 10 a 14 h i de 15 a 18 h
Dijous 19 de maig de 9h a 13:30 h

LLOC: Teatre Municipal Catalina Valls. Palma de Mallorca

PREU: 130 euros (Curs de 25 hores)

SOCIS UNIMA: 110€

Material que han de portar els alumnes:

Llanternes (halògenes, led).

Inscripció aquí

Imatge de l’obra ‘Canto jo i la muntanya balla’

Temàtica

– La relació entre la tècnica, diferents emissors de llum; el que és artístic, la dramatúrgia de la llum; què expressa el material i què pot dir per desenvolupar una idea, un text, una imatge, un somni, una música…

– Procés de l’elaboració de diferents maneres de donar llum a materials i poder expressar amb ombres i reflexos a través d’ells.

Objectiu del taller:

Conèixer els materials, la tècnica base (el teatre), l’observació i investigació del plantejament d’una idea per desenvolupar una creació. Hi haurà exercicis a través de l’ombra, els reflexos, la música, la manipulació d’objectes per a la construcció d’un projecte en grup. Cada material respon d’una manera diferent segons l’emissor de llum, segons l’angle d’incisió, la temperatura de color i segons el ritme amb el qual es treballa; i això, ho treballarem en el taller.

Finalitat del taller:

Els participants d’aquest taller treballaran el text de L. Carrol “Alícia, en el país de les meravelles”. Construiran una peça coral, un assaig obert, una investigació dels materials amb escenes elaborades individualment i/o per grups. Cada dia es posarà en comú el treball individual per enriquir al grup, a manera de notes, per tirar endavant el taller a presentar el dijous al migdia.

SYLVIA KUCHINOW

Escenògrafa i Il·luminadora
@sylviakuchinow

Sylvia Kuchinow

Diplomada en disseny d’interiors a l’escola d’arts i oficis i estudis a l’Institut del Teatre de Barcelona.

Dissenys d’il·luminacions, escenografies, instal·lacions, exposicions, arquitectura, urbanisme i docència.

Il·luminació ‘El Diablo Cohuelo’, cia. Rhum i Cia.

En teatre, dansa i música ha treballat amb Sol Picó, Magda Puyo, Jordi Casanovas, Vero Cendoya, Iván Morales, Joan Arqué, Guillem Albà, Marc Angelet, Cristina Clemente, Ramón Madaula, Marc Rosich, Rafel Duran, Oriol Broggi… En espectacles com “Canto jo i la muntanya balla”, “Sopar amb batalla”, “Malditas plumas”, “Alguns dies d’ahir”, “Encara hi ha algú al bosc”, “La dansa de la venjança”, “Ocaña, reina de las Ramblas”, “Assaig sobre la lucidesa”, “La calavera de Connemara”, “Electra”, “Bésame el cactus”, “Ilíada”…

I en arquitectura i urbanisme, amb arquitectes com Oscar Tusquets, Bet Figueres, xnf arquitectes, Xavier Claramunt, Sílvia Farriol, Quim Larrea… Fent projectes d’il·luminació de paisatge, cova a Cangas d’Onís, el Far de Tossa de Mar, un castell a Jaén, façanes, aparadors, centres esportius, tendes i esdeveniments.

Il·luminació a la Plaça Catalunya de Barcelona, ‘Tants Nadals’, 2021

Premi Butaca 2021 al millor disseny d’il·luminació a “Canto jo i la muntanya balla”.