Conjuntament amb el Museu de Lleida, la Fira de Titelles organitza una exposició que s’emmarca dins les activitats paral·leles de la 33a Fira de Titelles de Lleida. Aquesta col·lecció privada propietat de la companyia Galiot Teatre, consta de més de 400 titelles amb valor artístic i històric, de diferents cultures i països, dels quals 250 es podran veure en aquesta exposició.

Jordi Monserdà,  fundador de la companyia Galiot Teatre, inicia de manera professional el seu idil·li amb l’art titellaire el 1994, creant i produint espectacles. En els darrers temps s’ha especialitzat en la producció d’instal·lacions participatives per a tots els públics la columna vertebral dels quals és el teatre de titelles i d’objectes. Des de fa un anys, col·lecciona titelles amb valor artístic i històric de diferents cultures i països.

L’exposició ofereix un itinerari visual que esdevé un viatge en el temps i en la història, passant per diferents punts del planeta i amb el qual queda palès que l’art titellaires està arrelat arreu i és punt d’unió entre cultures.

Titelles del Món ja ha rebut els primers visitants i es podrà veure al Museu de Lleida del 23 de març al 30 d’abril de 2022, en l’horari habitual del museu. L’entrada a l’exposició durant aquest dies és gratuïta.

Durant la Fira de Titelles de Lleida, que se celebrarà els dies 29 i 30 d’abril i 1 de maig, es realitzaran visites teatralitzades de la mà de la companyia Galiot Teatre. Per accedir a aquestes visites teatralitzades caldrà adquirir una entrada. Més endavant, s’anunciarà els horaris d’aquestes visites i com comprar les entrades.

Aquesta és una mostra més de l’interès de la Fira, per implicar diferents entitats de la ciutat com és el Museu de Lleida, creant sinergies cultural i afavorint que el moviment de públic que genera la Fira, esdevingui impacte per a tota la ciutat.