El Festival de Teatre de Titelles del Moianès el promou i organitza l’Associació Cultural Espai Animacions (Centre d’Iniciatives Titellaires) en coordinació amb els Ajuntaments, sent l’únic de declarat àmbit comarcal al Principat.

Arriba a la 6a edició, superant entrebancs de tota mena, gràcies a la perseverança d’en Carles i na Susanna -els titellaires de Calders-, al recolzament de públic i d’Institucions (Ajuntaments implicats, Consorci i Consell Comarcal del Moianès, Diputació de Barcelona i Generalitat de Catalunya) i al suport de l’associació de titellaires UNIMA Catalunya, evidenciant com en aquests anys el Festival ha arrelat al territori, s’ha guanyat el crèdit i l’estima de la professió i ha consolidat una audiència cada cop més nombrosa, provinent de la comarca i d’arreu.

El 6è FTM es desenvoluparà durant 24 dies, de divendres 24 de juny a diumenge 17 de juliol 2022, amb activitats centrades sobretot en cap de setmana, desplaçant-se l’Estany, Monistrol de Calders, Calders, Castellcir, Sant Quirze Safaja, Moià i Castellterçolsuccessivament i per aquest ordre, per les 7 seus adherides enguany: .

El programa presenta 15 espectacles, 2 exposicions, 1 curs i 1 taller, que es distribueixen així: l’Estany 2 espectacles, Monistrol de Calders 2 espectacles i 1 exposició, Calders 3 espectacles i 1 petita exposició, Castellcir 2 espectacles i 1 taller, Sant Quirze Safaja 2 espectacles, Moià 2 espectacles i Castellterçol 2 espectacles. I per primer cop i a la seva seu, l’Espai Animacions de Calders acollirà durant el Festival un curs de 16,5 hores, dividit en 11 sessions de 90’/dia. Essent en conjunt un Festival extraordinari tant per la durada, com pel nombre d’activitats programades que com sempre, van adreçades als públics infantil, familiar, jove i adult.

Diu el Festival:

‘Sí, també jove i adult! Fem córrer la veu! Com cada any venen un munt d’artistes d’acreditada vàlua, disposats a fer-nos emocionar, riure, xalar de valent. I no us limiteu a veure els espectacles que fem en un poble. Fem comarca! Seguiu-nos pels 7 municipis del Moianès que hi participen aquest 2022. Us hi esperem!’

+info i actualitat sobre possibles canvis, entrades, etc., vegeu aquí