(Toni Rumbau amb el seu doble. Foto Iñigo Royo)

L’espectacle de Toni Rumbau, El Titellaire, L’Ombra i el Doble, dirigit per Eudald Ferré i amb l’assistència tècnica de Pepus Serrat, es podrà veure el proper divendres día 22 de setembre de 2023, a les 19h, a l’espai teatral de Can Clariana Cultural, al carrer de Felip II, 222, 08027 Barcelona. Entrada gratuita. Les reserves on line es poden fer a partir del 07/09/2023 a les 10h, clicant aquí.

Després de girar per alguns festivals del país, concretament pels de Sagunt, Lleida, Sevilla, Évora i Rianxo, l’obra torna a Barcelona per iniciar una nova gira que l’haurà de portar a Madrid, Valls i Alacant aquesta tardor.

Ha escrit Núria Mestre sobre l’espectacle:

L’obra és en si innovadora en perseguir un objectiu diversificat: per una banda, vol il·lustrar-nos sobre els orígens del titella, per altra banda, vol captivar al públic amb rutines divertides on la ficció ens porta a allunyar-nos de la realitat, i allò tan irreal passa a ser creïble. La combinació del riure i l’irreal pot desenvolupar una reacció al públic de caràcter catàrtic i sanador.’

Toni Rumbau amb Malic. Foto Iñigo Royo

Per la seva banda, Conrado Domínguez ha dit de l’obra:

‘… Rumbau riza el rizo con su obra El Titiritero, el Doble y la Sombra, al despacharse con una auto observación que atraviesa esos espejos que, según constatada opinión del propio autor, son los títeres. Y lo hace para contarnos, ‘desde su otro lado’, qué son y qué representan estos seres que necesitan hilos, guantes y varillas para moverse. 

En efecto: si abriéramos la cabeza de Toni, veríamos que está llena de dobles y de espejos que le permiten ponerse en la piel de sus criaturas y ver a través de sus ojos al mismo titiritero que les ha tocado en suerte, con todos sus defectos, miserias y humanas debilidades, para ver si le dan un empujoncito y lo redimen de su baja rendición escénica. Asimismo, al ponerse en el pellejo de los títeres, nos muestra la historia secreta de estos, a través de una génesis sólo conocida por ellos mismos, es decir, su historia secreta, en la que aparecen como seres primigenios creadores de mundos, culturas y civilizaciones.

Foto Iñigo Royo

Després d’uns anys de dedicació exclusiva a l’escriptura i la recerca sobre el món del teatre de titelles, visual i d’objectes a través de la triple revista digital Putxinel·li, Titeresante i Puppetring, Toni Rumbau retorna als escenaris, no per actuar, però sí per explicar què és això del teatre de titelles. I ho fa amb un espectacle que condensa d’alguna manera més de 45 anys de professió en una conferència-espectacle on es destil·len alguns dels arcans de l’ofici titellaire.

Presentació de la novel·la ‘El Titiritero, el Huevo, Barcelona y la Extravagancia’

Portada i contraportada del llibre

Després de la representació, l’autor presentarà també la seva última novel·la El Titiritero, el Huevo, Barcelona y la Extravagancia, que es pot considerar en certa manera complementària a l’espectacle.

Per saber més, cliqueu aquí.