El Festival Internacional de Putxinel·lis de La Puntual arriba a la seva 18ena edició el divendres dia 6 d’octubre amb l’espectacle Gori Gori de la companyia valenciana El Ball de Sant Vito.

El Festival, per a totes les edats, tindrà lloc a Barcelona del 6 al 29 d’octubre de 2023 i compta amb companyies arribades de França, l’Argentina, el País Valencià i Catalunya.

Entrada de La Puntual. Foto companyia

El Festival compta un any més amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), de l’Institut Nacional d’Arts Escèniques i de la Música (INAEM)  i d’UNIMA Catalunya.

Gori Gori, del Ball de Sant Vito

Gori gori és un espectacle centrat en l’estima pels més grans, les emocions, la vida i la mort. Està representat en un teatret innovador dins la tècnica dels titelles de guant i, com venen fent des dels seus inicis, acompanyat de música en directe.

Imatge de Gori Gori, foto companyia

El Ball de Sant Vito és una companyia de teatre de la Ribera del Xúquer que centra el seu treball en explorar les possibilitats expressives dels titelles i la seva combinació amb el teatre d’actors i la música en directe.
 
Amb un nom que reflexa inquietud, necessitat de moviment, comencen l’any 2001 abocant-se al carrer, amb espectacles basats en l’agitació, l’humor i les arrels culturals. A poc a poc van introduint el teatre d’objectes fins que a partir de l’any 2013 centren en aquest àmbit les seves creacions.

Imatge de Gori Gori, foto companyia

Gori gori és la seva última creació, en la qual tornen a emprar el titella de guant i el seu protagonista Mingo, i és amb aquest espectacle que enceten la internacionalització de la companyia, amb la seva presència a festivals europeus.

Un Robinson, de la Cia. Papiertheatre amb Alain Lecucq

L’única passió del nostre aventurer és la mar. En Robinson s’embarca i viu moltes aventures fins que un naufragi el deixa sol en una illa deserta, bé, no del tot deserta. L’arribada d’un company, Vendredi, canviarà la seva vida. I també apareixeran els amotinats, arrossegant amb si als ostatges: la dona i el fill del nostre heroi!

Imatge de ‘Un Robinson’. Foto companyia

L’espectacle aborda els temes de l’esclavitud, l’amistat i les diferències culturals, però també presenta extravagants escenes a l’estil dels melodrames del segle XIX, amb abundants decorats i personatges a l’estil dels clàssics teatres de paper.

Imatge de ‘Un Robinson’. Foto companyia

Es tracta, doncs, tant d’un espectacle real com d’una introducció a aquesta forma tan especial d’actuar, a cavall entre la narració, el teatre i les marionetes.

Pipa, el Titella Meravella, de la Cia. La Puntual

En PIPA no vol una vida tranquil·la, vol jugar, divertir-se, enamorar-se, viure la vida! Ara torna a casa després d’una exitosa gira internacional i viurà un munt d’aventures per a aconseguir retrobar-se amb l’amor de la seva estimada. Gràcies als seus viatges ha après jocs i bromes que l’ajudaran en aquesta trepidant, surrealista i tendra comèdia de titelles.

Titelles de Néstor Navarro. Foto companyia

“PIPA, el titella meravella” és un espectacle per a tots els públics basat en la tradició dels titelles de guant que s’han representat des de l’antiguitat a les places i parcs de pobles i ciutats europees.

Pipa. Imatge companyia

És un espectacle tradicional en la seva forma i estructura dramàtica, però alhora modern pels temes i els personatges que hi apareixen els quals fan vibrar el públic amb les rutines i gags de manipulació que ens remeten als temes clàssics i universals com l’amor, la lluita per la llibertat i l’amistat.

De Marineros y Piratas, de la Cia. el Telón amb Enrique Di Mauro

En Baltasar arriba portant a l’espatlla una pesada bossa plena de joguines. Aprofita que té la companyia del públic per a descansar una mica. Però no sap que molt a prop hi ha un pirata disposat a quedar-se amb les joguines. Per sort el rei mag compta amb l’ajuda d’un mariner i del públic per tal que tot acabi bé.

Quique Di Mauro. Foto companyia

“De Marineros y Piratas” és un espectacle de titelles basat en la millor tradició titellaire argentina, una tradició molt diferent a la dels putxinel·lis europeus, en estar sustentada en la paraula, la participació i en la poesia. A més, acompanya l’espectacle el Pallasso presentador, que participa activament amb els nens en diferents proves de malabarismes, balls, etc.

Quique Di Mauro. Foto companyia

Per a informació dels horaris de les funcions, cliqueu aquí