Ja es coneix el programa del 26è Festival Internacional de Teresetes 2024 de Mallorca, que aquest any es celebra la segona setmana de maig de 2023, del 6 al 12, amb una munió d’espectacles i d’activitats diverses plens d’interès i de mola qualitat. Són 19 espectacles, a més d’instal·lacions, exposicions, jocs i tallers, de la mà de 20 companyies provinents de Bèlgica, França, Italia, Uruguai, Catalunya, Castella i Lleó, País Valencià i les Illes Balears.

Un Festival que no només passa a Palma, sinó a tota la illa de Mallorca, i aquest any també a Menorca. Concretament, els llocs on s’estén la programació són els següents: PALMA, ALARÓ, ALCÚDIA, ALGAIDA, ANDRATX, ARTÀ, COSTITX, FELANITX, INCA, LLUCMAJOR, MURO, POLLENÇA, PORRERES, SA POBLA, SANT LLORENÇ DES CARDASSAR, SES SALINES I SINEU. A Menorca: CIUTADELLA i SANT LLUÍS.

Jornades Professionals

Per altra part, com cada any, es celebren les Jornades Professionals el dijous 9 de maig  a horabaixa, i el divendres 10 de maig, al matí: xerrades, presentacions i debats. Encontre amb els programadors internacionals i nacionals convidats al Festival. Són sessions gratuïtes i d’aforament limitat, per la qual cosa cal inscripció prèvia.

Lucille Bodson i Giampaulo Bvone, dos dels convidats internacionals de 2023. Foto Festival Teresetes

Els convidats d’aquest any són els següents:

HELEN LANNAGAN – MIME LONDON 
PEDRO CARVALHO – FAZER A FESTA! – TEATRO ARTIMAGEM
ROBERTA COLOMBO – ARRIVANO DAL MARE! FESTIVAL INTERNAZIONALE DEI BURATTINI E DELLE FIGURE 
ROBERTA TOSSUTTO – FESTIVAL MAGICABURA 
SABRI ABDELLAOUI – JAMC, JOURNÉES DES ARTS DE LA MARIONNETTE DE CARTAGHE
THIERRY MACIA – MAISON DES ARTS DU LÉMAN 
MONTSERRAT HOMS – FITKAM CATALUNYA
ROSA ENCINAS – FESTIVAL MAMUT (CASTELLA I LLEÓ)

Taller de titelles d’ombra amb mitjans digitals i hologrames, a càrrec d’Arawake

Aquest taller està pensat per a endinsar-se en els recursos multimèdia que ajuden a la posada en escena.
Els participants revisaran tot el procés de creació, des dels elements bàsics de maquinària i el programari fins a la justificació conceptual de la dramatúrgia i les solucions tècniques necessàries.
A més, també s’aproximaran al dispositiu anomenat Titiriscopio, combinació de titelles amb un sistema d’hologrames.

Imatge d’Arawake

CONTINGUTS:

– Concepte ARAWAKE
– DSP (Digital Shadows Puppets)
– Dispositiu Tecnològic en Escena
– Titelles de Metacrilat + Vinils
– Disseny i Producció Audiovisual
– Capacitació d’Intèrprets / Manipuladors
– Sistema Hologràfic

ARAWAKE

ARAWAKE és una premiada agrupació multidisciplinària que destaca per la innovació de les seves propostes i la seva capacitat d’implementar la tecnologia en els seus espectacles amb els objectius de generar noves formes narratives, potenciar les eines expressives de l’intèrpret en escena i arribar a tota mena de públic.
El taller serà impartit per JORGE DA ROCHA i FÉLIX MUÑÍZ 

Per a més informació de tot el Festival, vegeu aquí.

Programa d’espectacles