(Imatge del Theâtre de la Cuisine)

Unima Catalunya proposa una segona xerrada dins del seu programa ‘Parlem de Titelles’ del 2024, amb la reconeguda titellaire francesa Katy Deville, el divendres dia 21 de juny de 2024 a les 19h.

Per apuntar-s’hi, cal omplir aquest formulari. El dia abans l’interessat rebrà l’enllaç a la plataforma Zoom, des d’on es manté la xerrada en francès, amb traduccions al català i castellà (si cal).

Katy Deville. Foto companyia

El teatre d’objectes: una altra manera d’estar en escena

El teatre d’objectes va néixer per necessitat, per urgència.
És múltiple, pren una forma diferent segons cada artista.
És pobre, divertit i dramàtic alhora.
S’associa amb el titella i, tanmateix, és diferent d’aquest. Tenen semblances i diferències, però moltes més diferències.
És lleuger, encaixa arreu, té un paper essencial, perquè recupera tots els objectes poc estimats d’una societat, de la nostra societat.

Katy Deville i Christian Carrignon, creadors del Théâtre de la Cuisine. Foto companyia

Katy Deville

El 1978, Katy Deville, titellaire de formació, va conèixer Christian Carrignon. Junts van fundar Théâtre de Cuisine, experimentant amb la manipulació a vista d’objectes manufacturats, sent la primera generació del teatre d’objectes. Del 1988 al 1992 van girar amb Philippe Genty i l’espectacle Dérives. Des del 1993 estan ubicats amb el Théâtre de Cuisine al Friche Belle de Mai de Marsella.

Katy és actriu, cantant, titellaire, directora d’escena i creadora de nombrosos espectacles. Des de 1999, imparteix laboratoris al taller de la companyia. Aquestes trobades professionals a escena són totes experiències que nodreixen les seves produccions, que qüestionen el seu procés creatiu. En una lògica de transmissió, dirigeix, al costat de Christian Carrignon, cursos de formació sobre teatre d’objectes. També ha realitzat tallers en hospitals de dia i hospitals psiquiàtrics. Avui divideix el seu temps entre girar, formar i donar suport a artistes joves.

www.theatredecuisine.com