Jimena Uribe – festivÀnima

festiAnima
En la búsqueda de la Flor de los Deseos. Teatrino Andante.
Decorados mar, barco, viento y cielo-mar. Personaje Eliseo Cantamarino

festivÀnima és un taller de creació de titelles i de teatres de fusta que compta amb escenari, tramoia que converteix en perspectiva seqüències d’il·lustracions planes, teló de boca, teló de fons, anunci, apuntador i camerino, els quals ofereixen en petit les possibilitats del gran teatre escala 1:1. Els teatrets de festivÀnima, més que ser una proposta plàstica, donen grans possibilitats de joc, improvisació i diversió teatral.

festivÀnima té el seu origen el 1999 a Colòmbia, sota el nom de Mireaver, una iniciativa d’expressió de Jimena Uribe, com una activitat paral·lela a la professió i com un joc compartit amb els seus fills. Jimena és arquitecta i l’any 2000, amb una il·lustració va formar part de la mostra que va representar a Llatinoamèrica a Utopia en el XXVII Congrés mundial de la IBBY. Des de llavors combina il·lustració, arquitectura i disseny per crear els teatrinos, decorats i personatges, al mateix temps que comparteix la seva experiència i concepte lúdic de la vida per mitjà de tallers de dibuix fantàstic i de joguines de papiroflèxia i reciclats. Va participar anualment en Expoartesanías, en diverses fires del llibre i al Mercat Persa del Festival Iberoamericà de Teatre de Bogotà fins al 2007. A Catalunya ha participat en diverses fires d’artesania i de titelles.

“Els Teatrins han estat per a mi una finestra per volar cada dia, m’han afirmat com a dissenyadora i m’han anat convertint en titellaire, contacontes i somiadora de professió.” J. U.