Presentació

Putxinel·li és un espai de trobada, de complicitats, d’entusiasme, d’intercanvi, de coneixament i de reflexió sobre teatre de titelles, ombres i marionetes. El seu interès abarca modernitat i tradició, notícies referents  al dia a dia dels titellaires i articles de fons i de reflexió. La seva llengua d’ús és el català. Putxinel·li forma parta de la Tríada composta pels tres portals germans: Putxinel·li (en català), Titeresante (en castellà i portuguès) i Puppetring (en anglès i francès).

Putxinel·li es dirigeix als especialistes, titellaires, espectadors, directors de festivals, de teatre o programadors, així com a mestres, pedagogs, aficionats i a tot aquell que s’interessa per l’art dels titelles des de qualsevol perspectiva. Un èmfasi especial tindrà la Formació, que compta amb una secció especial. El visitant podrà orientar-se fàcilment a través de les Seccions i de les Etiquetes.

Putxinel·li aposta per la comunicació On Line i l’organització en Xarxa dels contactes. tractant d’explorar al màxim les possibilitats de les noves tecnologies de la comunicació. Per a Putxinel·li, cada titellaire és el nus d’una xarxa mundial que abarca tota la geografia del planeta. Donar vida i continguts a aquesta xarxa és un dels nostres objectius principals.

Putxinel·li és el nom que pren a Catalunya el personatge napolità de Pulcinella. Dotat d’un esperit lliure, alegre i desimbolt, serveix també per denominar el gènere del teatre de titelles en el seu conjunt. Un teatre que a Catalunya compte amb una poderosa tradició, molt ben sustentada per l’actualitat en alça del gènere, plena de nous creadors d’una altíssima qualitat i cada cop amb més projecció internacional. El portal Putxinel·li té com objectiu primordial, a més a més d’ennoblir i ensalçar l’art dels titelles, promoure aquesta realitat catalana. i obrir-la i creuar-la amb la que es produeix a la resta del món.

Primer Consell de Redacció (març 2012). D'esquerra a dreta: Cesc Martínez, Toni Rumbau, arriba Jesús Atienza, Víctor Molina, Maryse Badiou, Toni Galmés i Adolfo Ayuso. Foto Jesús Atienza.

Equip

  • Director: Toni Rumbau
  • Execució informàtica: Iván Fernández (Noutrading)
  • Disseny gràfic: Edgard Fernández (Noutrading)
  • Consell de Redacció: Adolfo Ayuso, Maryse Badiou, Víctor Molina, Jesús Atienza, Toni Gálmez, Alfred Casas, Cesc Martínez i Toni Rumbau.
  • Col·laboradors externs: Eugenio Navarro, Paco Cornejo, Rebecca Simpson, Pilar Gálvez, Teia Monner, Carles Cañelles, David Laín, Idoya Otegui, Miguel Arreche, Jacques Trudeau, Yanisbel Victoria Martínez, Maria José Machado Santos, Rute Ribeiro, Luís Vieira, Stéphanie Lefort, Filip Auchère, Raluca Tulbure, Karim Dakroub, Cengiz Ozek, Tamiko Onagi, Nobuhiro Sugita, Darja de Caluwe, Lilo Skaarup, Shaday Larios, Tito Lorefice, Mauricio Kartun i Valmor Nini Beltrame.