Anita Maravillas Teatre – Barcelona

Anita Maravillas

Anita Maravillas neix a partir de l’amor pel teatre de titelles i amb d’inquietud i la vocació artística com a lema. Es va formar a Barcelona a l’any 2005 en el Taller de Marionetas del mestre Pepe Otal. Allà es van conèixer la titellaire de soca-rel Miren Larrea (Amorebieta) i la inquieta actriu i amant del teatre de titelles Valentina Raposo (Santiago de Chile). Juntes van fundar la companyia amb una maleta carregada de bones idees i talent. Al cap d’un temps, se’ls va unir el tècnic i facilitador Iam Agorria (Elorrio) per a la il·luminació. Vist el bon resultat, aquest home fou sequestrat a bord de la nau com a part indispensable de la tripulació. Un temps més tard, se’ls va unir una grumet anomenada Mireia Nogueras (Barcelona) artista plàstica i actriu còmica.

Sovint compten amb la col·laboració de l’excel·lent  il·lustradora Eider Eibar. Es seus dibuixos plens de poesia i bellesa, inspiren a la companyia en la creació de molts personatges.

Com a premisses de viatge, Anita Maravillas investiga el llenguatge dels titelles i la seva relació escènica amb el manipulador, utilitzant recursos com la meta ficció per parlar del teatre dins del teatre i de les històries ocultes entre els personatges que teixeixen el guió principal.
Actualment la companyia compta amb tres espectacles, Los Sueños de Leonor, Sarean Sun Sun i Blue Bird.

Una altra faceta, no menys important de la companyia, és el taller de construcció. On la tripulació inventa, construeix, confecciona, dissenya, vesteix i caracteritza tots i cadascun dels titelles i personatges de les seves obres. Fil, vareta, guant… qualsevol estil o gènere és revisat per aquestes talentoses artistes i artesanes.