• Directors: Gabriel Gariza i Maite Miralles
  • C/ Túria, 73 – 46.008 València
  • Sales:
    Sala Petxina (C/Dr. Sanchis Bergón, 29)
    Sala Cabanyal (C/Los Ángeles, 33)

 

Gabriel Fariza (actor) i Maite Miralles (pintora) vam néixer a Càceres i a València. Ens vam trobar a Madrid al barri de Malasaña, en aquells gloriosos anys de la “moguda madrilenya”. Allà vam començar a construir joguines i titelles, participant en programes de TVE com “Barri Sèsam”, “La Cometa Blanca”, “Els Episodis” i un llarg etc … que recollien les nostres aventures actorals, plàstiques i titellaires.

Les nostres primeres actuacions van ser al Parc del Retiro de Madrid (juntament amb la Tartana vam iniciar aquest bon “costum”, avui ja arrelat, de portar els titelles al carrer).

Després van arribar les gires, els festivals … i dos fills: Simón i David.

El 1995 ens vam traslladar a València on vam poder realitzar el nostre somni: obrir un Teatre de Titelles. Escollim el barri del Cabanyal.

Des del primer dia, el públic ens acollí amb carinyo i amb entusiasme, i tot malgrat la llarga lluita per salvar el barri, les poques ajudes de l’administració, la Crisis…

Actualment som una família que gestionem dues sales a València.

La nostra il·lusió és construir un patrimoni que resisteixi el pas dels anys i de les persones, constituint un llegat permanent a l’entorn del teatre i dels titelles.

Cultura i família emulant en el futur a aquestes famílies titellaires italianes o portugueses amb cents d’anys de pervivència; i és com diu el nostre amic José Russo: “Els titelles ocupen llocs pels que no han estat cridats”