Jorge Raedó
Foto Elisa Andretti

  • Nascut a Saragossa (1969) i criat a Catalunya des dels cinc anys. Va estudiar tres cursos d’Arquitectura a l’ETSAB (Barcelona) i a La Sapienza (Roma). Treballa uns mesos amb l’arquitecte Josep Llinàs (1993). Graduat en Direcció Escènica i Dramatúrgia per l’Institut del Teatre de Barcelona. Va treballar deu anys en el teatre català com a director, dramaturg, escenògraf, figurinista, traductor i productor.
  • El 2008 va iniciar el seu treball en l’educació d’art per a nens i joves. Des de 2011 viu a Finlàndia.
  • En educació d’arquitectura i art per a nens col·labora o ha col·laborat amb institucions com la Helsinky University-Faculty of Behavioural Sciences-Department of Teacher Education, Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, Universitat de Girona, Grau de Arquitectura_Universidad de Saragossa, Institut Europeu de Disseny de Barcelona, Istituto degli Innocenti (Firenze), IMEB (Barcelona), Lastu school of architecture and environmental culture (Lapinlahti, Finland), ACVIC (Vic), Alvar Aalto Museu (Jyväskylä, Finland), Canadian Center for Architecture (Mont-real ), DHUB (Barcelona), Helsingin Taidemuseo, Babel workshops (Hèlsinki), Kiasma (Hèlsinki), MACBA (Barcelona), Museu d’Arquitectura Leopoldo Rother (Bogotà), Museu Jorge Oteiza (Navarra), Proxectoterra (Galícia), Museum of Finnish Architecture (Hèlsinki), Asheville Design Center (North Carolina), Arteden (Trieste), Beyond Media Festival (Firenze), X Biennal Espanyola d’Arquitectura i Urbanisme (Santander). Actualment és membre del comitè científic de Docomomo Ibérico_VIII Congrés: els edificis per a l’ensenyament.
  • Ha estat professor de teatre visual a l’Institut del Teatre de Barcelona (2 º cicle), a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (3r cicle) i professor de disseny per a la infància en el Istituto Europeu de Design de Barcelona.