L'Estaquirot

Imatge de l'espectacle "Els tres óssos"

  • Companyia fundada l´any 1973, que es dedica prioritàriament als espectacles dirigits a públic familiar, en els que es barregen la comicitat i l’expressivitat que ofereix el llenguatge d’actors amb la màgia i l’espontaneïtat del llenguatge dels titelles, establint sempre una relació titella – actor que dóna força i ritme a l’acció, característiques que fan que els espectadors quedin immediatament captivats per les històries que proposa la companyia.
  • Durant tots aquests anys de treball ininterromput, L’Estaquirot teatre ha estat investigant constantment les tècniques dels titelles, tant en la seva vessant plàstica com expressiva. Tot això es tradueix en més de 8.500 actuacions realitzades amb 41 muntatges diferents, que van des dels espectacles de carrer i saltimbanquis en els seus inicis, passant pel titella de guant – la companyia va crear l’ any 1981 el Teatre Ambulant de Titelles, petita carpa amb capacitat per a 130 persones que es va muntar en més de 40 ciutats de l’Estat – fins a consolidar-se amb els espectacles d’actors, titelles i objectes manipulats a la vista amb els quals treballa actualment i que l’han portat a participar en un gran nombre de festivals d’Europa i d’Àsia.
  • Actualment, al seu taller de Vilanova i la Geltrú, disposa d’una petita sala on s’ofereixen sessions adreçades a públic escolar i que poden consistir tant en representacions dels muntatges de la companyia, com en visites guiades en les que es pot veure i entendre el procés de construcció de titelles i escenografies per la creació dels espectacles.
  • També ha creat una sèrie per televisió amb titelles, 13 capítols amb col·laboració amb TV3 , “La cuina dels titelles”. El protagonista d’un conte popular ens presenta una recepta a tot un seguit de personatges que viuen en una cuina.