Teia Monner

 

  • Teia Moner es caracteritza per la seva innovació en les arts teatrals i el seu rigor professional. Talent, formació, esforç i valentia caracteritzen la seva obra, sempre inconformista, diversa i a la recerca de noves formes d’estètica i d’expressió. Uns espectacles estan interpretats amb ombres, altres amb bunrakus, uns tenen una escenografia realista, uns altres una escenografia minimalista … i així successivament va canviant els formats depenent de les necessitats intrínseques de cada obra. En aquests recorreguts utilitza codis de comunicació diferents: manipulació d’objectes i titelles, màgia, treball d’actor, cant, mim. Li interessa aprofundir en la relació que pot tenir un art amb un altre per obtenir resultats artísticament originals i sorprenents. Aquest fet ha estat reconegut varies vegades en forma de distincions i premis. En els espectacles acostuma a col · laborar amb professionals de diferents camps de l’art, per aconseguir un producte d’alta qualitat artística. Les inquietuds creadores són tan extenses que no té un públic determinat. Unes obres estan dirigides a públic familiar, unes altres a joves, altres a públic adult.
  • La seva font creativa no ha deixat de rajar mai.
  • Alhora treballa com a mestra i formadora de mestres en la bessant de terapia i titelles. És la representant d’Espanya de la FIMS (Federació Mundial de Marioneta i salut), i organitza amb la Universitat de Barcelona les Jornades internacionals sobre educación i titelles.
  • També és directora artística de DAMA, Festival Internacional de Dames Màgiques a Terrassa, un festival de dones que fan màgia únic en el món.