Maniganses

 • ManiganSes—Festival Internationale des Arts de la Marionette
 • Blaise Gagnon, directeur général
 • Artistic director: Éric Chalifour
 • Mid-September, held biennially
 • 3865, rue du Roi-Georges, C.P. 503. Jonquière, QC G7X 7W3 Canada
 • www.maniganses.com
 • Tél. : 418 695-4649 ou 1 888 PANTINS (726-8467) Téléc. :  418 695-2873
 • Courriel : info@maniganses.com Marionnette géante
  • Al principi, els fundadors del Festival Internacional de les Arts de la Marioneta (abans conegut com “La Setmana Mundial del Titella”) estaven profundament convençuts de la pertinència o la necessitat de dotar Saguenay – Lac-Saint-Jean d’un esdeveniment cultural festiu, audaç i colorit. Aquest desig inicial es va veure enfortit per les ganes de donar accés directe a les diverses cultures i creacions artístiques de qualitat professional. Aquestes directrius són a la base de les diferents programacions per a tots els públics, compostes d’espectacles de formes tradicionals o contemporànies.
  • Des de la seva creació oficial el 1989, el Festival ha acollit més d’un centenar de companyies de teatre de titelles procedents de 26 països diferents. Ha ajudat a organitzar més de 18 tallers i exposicions. Gràcies a la participació en comitès nacionals i internacionals i en més de 45 missions de cooperació internacional, el Festival garanteix als espectadors un accés a les millors produccions.
  • Plataforma de distribució internacional, ManiganSes, Festival Internacional de les Arts de la Titella, s’ha convertit, amb el temps, en un festival bianual nacional i internacional amb un impacte significatiu en el desenvolupament del teatre i de l’art regional del titella del Quebec i altres llocs. El festival acull artistes i especialistes del Quebec, Canadà i de l’estranger. Únic esdeveniment important en el teatre de titelles per a tots els públics al Canadà, i l’únic que té lloc a la regió de Quebec, el Festival té una envejable reputació internacional distingida per les dimensions i la qualitat de la seva programació, la riquesa dels intercanvis i la calidesa de la seva hospitalitat.
  • No podem explicar la nostra història sense esmentar una de les activitats més significatives de la població regional: l’espectacle de titelles gegants. En efecte, de 1992 a 1998, la Setmana Mundial del titella ha coproduït, en col·laboració amb l’Ajuntament de Jonquière, un espectacle a l’aire lliure de gran escala presentat pel Théâtre de la Dame de Coeur. Aquesta activitat ha permès a la població de Saguenay – Lac-Saint-Jean descobrir el teatre de titelles gegants i desenvolupar el seu interès en l’esdeveniment. El 2006, ManiganSes reprèn el lloc de la Rivière-aux-Sabres i renova el seu programa d’animació exterior. El Parc de la Rivière-aux-Sables es revesteix dels seus abillaments de festa oferint la celebració d’un programa a l’aire lliure divers i gratuït, entre altres L’Enigma de Styx, un espectacle de llum i de so, en i sobre el riu.
  • A més de continuar la seva missió principal de donar a conèixer el teatre d’alta qualitat artística d’arreu del món, canvis importants van tenir lloc el 2004. “La Setmana Mundial de la titella” es converteix a partir de llavors en ManiganSes, Festival Internacional de les Arts de la Marioneta.