(Imatge de Vida, de Javier Aranda)

Dies 4, 5 i 6 de maig de 2018

Encara no hem entrat a la primavera, però els festivals de titelles ja preparen les seves traques i novetats. I entre ells, està la Fira de Titelles de Lleida, cita imprescindible dels titelles a Catalunya que aquest any tindrà lloc els dies 4, 5 i 6 de maig.

S’ha de dir que aquest any la Fira ha rebut 307  propostes d’espectacles, un número més elevat que el de passada edició i que evidencia el bon estat de salut de la Fira de Titelles com a plataforma de mercat d’interès per a tots els professionals del sector. Un total de 88 companyies catalanes, 112 companyies de l’estat espanyol i 107 companyies de països estrangers (gairebé un 10% més que l’any passat), han presentat els seus muntatges per a ser valorats i inclosos en la programació de la propera Fira.

Imatge de A2manos.

A més de la recepció de propostes, la programació de la Fira també s’elabora amb espectacles que l’equip del Centre de Titelles ha visionat a través de la seva assistència a diverses fires, festivals, programacions i trobades professionals de Catalunya, la resta de l’estat i altres països. Per aquest motiu, la xifra s’incrementa fins a superar les 370 propostes.

Vet aquí un avanç de part de la programació que presenta la Fira aquest any:

De les companyies catalanes presents a la Fira una serà la Cia. Ortiga, que ens presentarà el seu espectacle Kumulunimbu,una història d’amistat entre una nena i un núvol, que parla sobre la valentia, la injustícia, les migracions i la permanent esperança dels seus protagonistes. Una altra serà A2manos amb el seu espectacle El Cruce, una original proposta escènica sobre el coratge, amb música original en directe.

Imatge de la companyia Ortiga.

Pel que fa a l’assistència de companyies de l’estat espanyol, la Fira anuncia la companyia Trukitrek,  que des de les Illes Balears portarà per primer cop a Catalunya Mr. Train, un espectacle sense paraules que uneix teatre de titelles i animació. Des de l’Aragó arriba la Cía, Javier Aranda, que estrenarà a Catalalunya l’espectacle Vida, dos mans i l’univers d’una cistella de costura. La Maquiné presentarà per primer cop a Catalunya l’espectacle Historia de una semilla, una obra que reflexiona sobre els abusos que pateix el medi ambient en mans de l’esser humà explicat en forma de fàbula poètica.

Imagte de La Maquiné.

En el marc internacional, podem avançar la participació de Gioco Vita, que ens portaran, per primer cop a Catalunya, el seu espectacle El cielo de los osos, un espectacle o que afronta temes profunds con sensibilitat, tacte i delicadesa.Des del Quebec arriba Puzzle Theatre amb l’espectacle Plástico, que es representarà en primícia a l’Estat Espanyol, un espectacle elaborat a través de bosses de plàstic.

Imatge de Plástico.

La resta de programació, activitats paral·leles i jornades professionals es farà pública en la roda de premsa que tindrà lloc a finals de març del 2018. Tanmateix, ben aviat s’obrirà el termini d’inscripció per a professionals.

Imatge de Mr Train.