La 3a Jornada Internacional d’Educació i Titelles engega demà dijous, dia 28 de juny, a l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat de Barcelona. Dedicat, enguany, al treball de les emocions, hi intervenen figures que han estudiat la vehiculació dels ninots des del punt de vista de pedagogia i la salut, com la doctora Èlia López, que obrirà la Jornada; Richard Bouchard, de l’Escola Nacional per l’Educació amb la Marioneta, del Quebec, i Gilbert Meyer, titellaire i terapeuta; els dos últims de la Federació Internacional de la Marioneta per la Salut. A més, diversos mestres de casa nostra que han treballat temes com les migracions, la por o l’expressivitat a través dels titelles, també exposaran les seves experiències i materials: són Teresa Forcada, Jonathan Sánchez, Montserrat Capdevila, Teia Moner (que organitza la Jornada), Ruth Revaliente i Marta Torrico. De l’espectre de temes en què s’han implicat els ninots, destaca l’experiència dels Titelles orfes de SIDA a Etiòpia, amb materials de membres de SWAAE, Babalala Puppets, Teresa Alari, Natnael Abdissa, Habtamu Tumsa i Helen Asnake.

Finalment, a la tarda, Richard Bouchard i Gilbert Meyer conduiran un taller de construcció, abans de l’espectacle de cloenda, Cinc contes diferents, a càrrec de Produccions Essencials i Acetato Teatro.

titellesiemocions

Al fullet que anuncia aquest cicle, Teia Moner exposa que “els titelles intervenen decisivament com a mediadors de les emocions i com a comunicadors naturals” i “la connexió directa amb l’usuari explica la seva eficàcia en educació emocional”. Per això, i amb el rigor de l’experiència, es poden abordar temes com les emocions contradictòries de nens malalts de SIDA, les necessitats educatives especials, la recuperació de malalties, entre altres.

Podeu seguir la 3a Jornada d’Educació i Titelles a través del bloc de Teia Moner.