El Centre de Titelles de Lleida ha presentat la programació del 19è cicle Joc al Ninot, adreçat als més menuts de la casa. Un cicle ben esperat per les famílies lleidatanes, en tractar-se de l’únic cicle destinat al públic infantil que actualment hi ha a les Terres de Lleida, i que a més es realitza en ple hivern, època en què hi ha menys propostes culturals adreçades a aquesta franja d’edat. Cinc matinals de diumenges, al llarg de tres mesos, amb un doble horari d’actuacions plenes d’històries, d’aventures i de cançons on els titelles són sempre els protagonistes.

Menuda, David Laín, L'estenedor
Imatge de Menuda, de David Laín, L’Estenedor.

El cicle Joc al Ninot es proposa apropar el teatre de titelles als més menuts, tot oferint-los espectacles de qualitat, que els permetin gaudir i compartir una experiència cultural intergeneracional. Per a l’edició de 2015, el cicle Joc al Ninot reunirà 5 espectacles i 4 companyies.

Fem sonar les Musiquetes és una companyia que pretén acostar els més petits al món de la música a partir del descobriment i el treball de les cançons catalanes que, al llarg dels anys, han fet cantar i parar l’orella als més menuts. Presentarà, per primer cop a Lleida, l’espectacle Musiquetes de paper .

Musiquetes
Imatge de Musiquetes.

L’Estenedor Teatre, tot un referent a Catalunya i amb més de 35 anys d’història artística, presentarà Menuda, el relat de la Berta, una nena petita d’edat i mida, però que està farta que li diguin “menuda”. És per això que emprèn un llarg viatge, per poder realitzar el seu somni: ser tant gran com els altres.

També la veterana companyia Mercè Framis, que centra el seu treball en el teatre d’ombres, ens presentarà Compare Llop Comare Truja.

Mercè Framis
Imatge de Compare Llop Comare Truja, de Mercè Framis.

El Centre de Titelles, per la seva banda, també hi serà present, amb Kissu  i Xim, les seves dues darreres produccions; dos espectacles que no paren de girar per Catalunya i Espanya, i que aquest cop s’aturaran a Lleida perquè en puguem gaudir tots plegats. Aquests dos espectacles comptaran amb el suport d’un intèrpret en llengua de signes, fent-los accessibles a les persones sordes. Amb la col·laboració de l’Associació Deixa’ns Signar, seran traduïts a la llengua de signes catalana.

Kissu, Centre de Titelles de Lleida
Imatge de Kissu, del Centre de Titelles de Lleida.

D’altra banda, i per tercer any consecutiu, el Centre de Titelles de Lleida torna a posar en marxa una campanya en suport a la Fira de Titelles; una iniciativa per fer front a les retallades i per implicar encara més la ciutadania en aquest esdeveniment. Tant qui pugui acudir a veure els espectacles del cicle com qui no, podrà comprar entrades de la Fila 0 a 5 € cada una, com a aportació econòmica altruista i la recaptació de la qual es destinarà íntegrament a tirar endavant la Fira de Titelles.

Xim, Centre de Titelles de Lleida
Imatge de Xim, Centre de Titelles de Lleida.

Les entrades es podran adquirir al Centre de Titelles, al CaixaForum Lleida els matins d’actuació o fent una aportació al número de compte ES05 2100 3602 2625 0002 0206. També amb aquesta finalitat s’ofereix l’espectacle Kissu, del Centre de Titelles. Les entrades per a les dues sessions es vendran a 10 i 8 € i la diferència de preu també es dedicarà a la Fira de Titelles.

Organitza: El Centre de Titelles de Lleida amb la col·laboració de l’Ajuntament de Lleida, l’I.E.I. i el CaixaForum Lleida.

Espai, horaris i preus de les actuacions: A CaixaForum Lleida, situat a l’Avinguda de Blondel, 3. Totes les actuacions seran a les 11 h i a les 12.30 h.

Els preus de tots els espectacles són de 7€ a platea i 5€ a amfiteatre – excepte Kissu, 10 € platea i 8 € amfiteatre-, i les entrades es poden adquirir al Centre de Titelles, reservant-les al 973 27 02 49, a centre@titelleslleida.com o al mateix Centre de Titelles de dilluns a divendres de 10 h a 15 h. També es poden adquirir el mateix dia de les actuacions de 10 h a 13h al CaixaForum. 

Dies del Cicle, companyies i espectacles:

18 gener
Centre de Titelles de Lleida
Kissu
 –  50 min

En Kissu, el cadell de llop, s’ha perdut. Creient que és un gosset abandonat, la Duna i el seu avi l’acullen a casa. Però què passarà quan aquest descobreixin que en Kissu és un llop?

Campanya en suport a la Fira de Titelles:
Adquireix la teva entrada i la diferència de preu es destinarà a tirar endavant la Fira.

25 gener
Fem sonar les Musiquetes
Musiquetes de paper
– 55 min

Un molí, un bosc ple d’animals, una rata que sempre s’escapa amb la boca plena i un avi que no se’n perd ni una: la música dels nens i nenes de començament de segle passat i les seves joguines preferides, els teatrets de paper.

1 febrer
L’Estenedor Teatre
“Menuda” – 55 min

La Berta és una nena petita d’edat i de mida. Farta de que li diguin “menuda” emprèn un llarg viatge per poder realitzar el seu somni: ser tant gran com els altres.

8 febrer
Cia. Mercè Framis
Compare Llop Comare Truja
–  55 min

Compare llop afamat mira d’aconseguir una espelma per als porcells de comare truja. Aquesta recerca el farà entrar en contacte amb una sèrie de personatges que se succeeixen per la seva relació causal.

1 març
Centre de Titelles de Lleida
Xim – 40 min

Xim és un petit ximpanzé, simpàtic i un pel entremaliat que s’ha perdut. Juntament amb la seva cuidadora viatges per tot arreu buscant a la seva família.