De l’11 al 15 de novembre de 2019

El Festival IF Barcelona conjuntament amb l’Institut del Teatre, han organitzat un curs amb Inés Pasic, fundadora de les companyies Teatro Hugo e Inés, i Gaia Teatro, que es realitzarà de l’11 al 15 de novembre de 2019 a les instal·lacions de l’Institut del Teatre, a Barcelona.  

El Teatre Hugo i Ines i Gaia Teatre proposen, després de molts anys d’investigació, activitat teatral i pedagògica en el camp de l’expressió corporal, el curs El Cos Dramàtic – Mim i Figures Corporals, per transmetre les seves experiències als estudiants, actors i públic en general. Aquest curs està obert també a la creació de noves sinergies amb altres professionals amb l’objectiu de crear eines per a una educació més creativa i d’acord amb el present. El treball teatral i pedagògic està inspirat en les possibilitats expressives del cos humà i la seva mística es recolza en la tradició simbòlica de les diferents parts del cos que, posades a treballar de forma independent, ens mostren les seves particulars actituds expressives, les seves limitacions i, sobretot, ens suggereixen la seva pròpia ànima.

El Teatre Hugo e Inés i Gaia Teatre, en el seu procés de recerca, han creat un llenguatge únic que combina tècniques de mim i manipulació fent “titelles corporals”. En aquests temps de grans tecnologies digitals i efectes especials, el cos s’ha convertit en un espai de resistència cultural que pot demostrar tot el tresor que pot estar amagat en unes mans buides.

En aquesta oportunitatad els presentem el curs El Cos Dramàtic que está composat dels següents punts:

EL COS DRAMÀTIC – MIM I FIGURES CORPORALS

– EXERCICIS DE MIM

La tècnica gestual d’Hugo e Inés assimila les diferents disciplines del mim i la pantomima: el mim clownesc, el mim il·lusionístic, el mim clàssic, el mim abstracte, el mim objecte, etc.

– LA FIGURA INVISIBLE

Cal “veure” les figures que poden estar amagades en algun angle oblidat del cos, de vegades estan tan amagades que no les veiem absolutament, però al posar-los al damunt un nas o un parell d’ulls, les veiem aparèixer. De vegades no cal posar sobre la pell ulls o nassos perquè les particularitats d’algunes parts del cos i la imaginació del públic les poden dibuixar.

– HISTÒRIES SENSE PARAULES

Utilització de la gramàtica del gest, el poema visual, la metàfora visual: El símbol – El gest – L’icona – La síntesi

– L’ANTI-MÈTODES CREATIU

Petit mètode de creativitat basat en l’oposisició dels nostres propis gustos artístics, principis estètics, valors escolàstiocs i estructures acadèmiques.

– CONSTRUCCIÓ DEL PERSONATGE

Com començar la recerca d’un personatge, l’anàlisi d’un personatge – cos, l’adaptació d’una estètica i l’assignació d’una personalitat.

Professora: Ines Pasic
Màxim 20 alumnes.
Matins. Horaris exactes a determinar.

Inscripcions a partir del 15 de setembre.
Més informació en breu.