(Mama calipso y los ventrilucos)

Va tenir lloc aquest 10 de setembre de 2022 a les 19h, una trobada de titellaires en format de Puppetjam a Can Pink i Boogie, Mataró, el local gestionat per Mina Trapp y Matteo Frau. A partir d’una idea de Paulette San Martín i la mateixa Mina Trapp, la trobada busca establir un lloc on els professionals es puguin trobar amb una certa freqüència, a fi de conèixer-se i intercanviar experiències, opinions i anècdotes, i alhora obert també al públic normal. Una manera d’atraure a més gent al món de la marioneta per a adults. 

Amb aquest idea del puppetjam, la intenció és oferir un programa on hi hagi improvisacions, petits espectacles, intervencions musicals i fins i tot un espai de mercadillo, com el que hi va haver en aquesta primera trobada en la que, Cosa Graciosa, la gent va marxar amb una roba diferent a la que vestia en entrar. 

El públic a Can Pink

També, com és lògic, es muntà una barra i un picapica organitzat per Can Pink.

Els organitzadors van manifestar la seva intenció de fer més sovint puppetjams com la del dia 10, cosa que va ser molt ben rebuda pels presents, entusiasmats per l’experiència. 

La nit s’organitzà de la següent manera:

– Van assistir aproximadament unes 60 persones.

– L’event s’inicià amb “The Sinner”, un espectacle íntim i eròtic de Madame Paulette, amb una estètica de sofisticat refinement com sol oferir aquesta gran artista.

Madame Paulette davant del seu confesionari-boudoir de The Sinner. Foto de Jesús M. Atienza

– A continuació començà a tocar MAMA CALIPSO i LOS VENTRICULOS amb la seva música alegre i caribenya, plena de lletres provocadores a càrrec de Calipso.

Felix, pol y pauliño, los Ventrilocos

– Una presentación de la República Tòxica amb un personatge que ens ensenyà d’una manera sarcàstica la importància de llegir les cartes fins al final. 

Miquel Nevado y Eva Montero, de La Republica Tóxica amb ‘Desengaño’

– Mama Calipso s’atreví a presentar per primera vegada en públic un número de deu minutos, fragment del seu nou solo “La película”, que parla sobre les problemàtiques d’una mare soltera que ha de competir en el món laboral.

Mina i Ivo presenten La Resident

– Després d’aquestes petites representacions va tenir joc la PUPPETJAM. Inspirats en el programa de televisió Puppet UP de Brian Henson, Can Pink fa temps que va donant voltes a la idea d’adaptar-lo en un format més petit.

Improvisació de Néstor Navarro i Martí Soy

Aprofitant que aquesta trobada va comptar amb la ‘Resident’, formada per quatre titellaires (Ivo Suñe, Eva Montero, Miquel Nevado y Mina Trapp), ells van obrir la Puppetjam amb tres números improvisats a partir d’unes frases comentades pel públic. I, per suposat, s’havia d’optar per dos gèneres: Tragèdia o Comèdia. 

Néstor Navarro i Martí Doy

Després dels tres números de la “Resident”, s’obrí el teatret als titellaires i altres artistes del públic que tenien ganes de començar a improvisar

En total hi van haver quatre grups i tots van ser recompensats per moltes rialles i aplaudiments. L’ambient general va ser molt alegre.

Les famosas ‘Feas’

Per desig de Mina Trapp, el gran conjunt “Las Feas” (que tothom recorda, off course) tancaren la sessió amb el seu darrer número d’improvisació. 

Al sortir, alguns assistents que no havien pogut veure el Lambe-Lambe de Madame Paulette, van aprofitar per agenollar-se al seu confessionari.

(Aquesta relació dels fets ocorreguts a la Puppetjam i les fotos han estat enviats a aquesta redacció per Mina Trapp)