Arriba -i, per desgràcia, se’n va- el Festival de Titelles del Moianès, que des de fa 7 anys du a terme amb molts esforços i tones d’il·lusió la companyia Rocamora Teatre, des del seu Espai Animacions (Centre d’Iniciatives Titellaires) de Calders, amb Carles Cañellas i Susanna Rodríguez al capdavant.

Com expliquen els seus responsables en el text d’introducció del programa, aquesta és l’última edició d’un festival insòlit i pioner, en ser l’únic a Catalunya declarat d’àmbit comarcal. És a dir, que la seva realització es planteja des d’una visió participativa en xarxa de diverses localitats de la comarca del Moianès. Una perspectiva que s’avança vers el futur i que paradoxalment no ha trobat, malgrat els ingents esforços realitzats, l’esperada i desitjada complicitat de les institucions catalanes. Masses pals a les rodes han fet desistir als seus responsables de continuar amb l’aventura, tot i l’animosa resposta de les poblacions que hi han participat, que de sobte es queden sense aquest plus d’activitat cultural de base.

El Putxinel·li de Pere Bigas, de l’Argós Maltès, amb el sr. Ramon. Foto de Jesús M. Atienza

Des de Putxinel·li no podem més que lamentar-nos d’aquest desenllaç, tot felicitant als seus promotors que, contra vents i marees, han mantingut amb tanta altura i dignitat el pavelló titellaire a la comarca del Moianès.

‘El peix d’or’, de Binixiflat Titelles. Foto companyia

Aquest any, el programa omple tot el més de juliol de representacions que es fan a les sis següents localitats: L’Estany, Sant Quirze Safaja, Castellcir, Moià, Monistrol de Calders i Calders.

‘Cercant el sol’, de Rocamora. Foto companyia

A continuació, el programa, però, atenció!, amb un avís de canvi degut a la convocatòria d’eleccions: l’actuació de ROCAMORA TEATRE amb “Solista” a Moià canvia de data, passant del 23 al 16 de juliol. Es mantenen però, horari i ubicació: 19:00 hores a l’Espai Cultural “Les Faixes”.

Imatge de ‘Magicàrium’, de Teia Moner. Foto companyia

Imatge de ‘Pau el gegant’, de Pengim-Penjam. Foto companyia

‘Les meravelles d’Orient’, d’Eudald Ferré. Foto companyia

Imatge de Pols d’estrelles’, de Mercè Framis. Foto companyia

Imatge de ‘Nymio’, de Zero en Conducta. Foto companyia