Dissabte passat, 10 de març, El Topil va presentar l’obra El todo morido al Taller de Marionetas, a Barcelona. L’espectacle és una versió lliure de l’obra El muerto todito, de Mary Zacarías, i aborda el tema de la mort des de la perspectiva cultural mexicana. És un espectacle per a tots els públics, ja que la mort es tracta d’una manera oberta, com una part quotidiana de la vida. Els objectes que es posen en escena són els típics de la celebració del Día de Muertos: pa, paper i sucre, i també hi intervenen calacas i Catrinas, elegants figures d’esquelets. L’argument de l’obra són les diverses situacions en què es troba una nena que té curiositat per saber què és la mort, que ho pregunta al seu pare, als seus amics i, finalment, als morts mateix.

El nucli de la companyia El Topil està format per Dalí Muñoz Blanch, actriu, directora d’escena i titellaire, i Octavio Beltrán, músic compositor especialitzat en instruments prehispànics. A la funció de dissabte passat, hi va assistir el fotògraf Jesús Atienza, que parla d’un espectacle “màgic”. I hi afegeix: “És un magnífic conte mexicà que ens parla d’amor i de mort i en el qual Dalí ens transporta amb una manipulació plena de registres, energia i humor. És digne de veure i de gaudir-ne, tal com va passar al Taller de Marionetas. La Dalí és una actriu que treballa la manipulació amb sentiment i emoció, i et porta fàcilment on ella vol. Aconsegueix que el “cuentito” es faci curt i la sensació d’estar veient una cosa interessant és plena.” De Jesús Atienza són les imatges que us oferim.

Todo Morido - El Topil - Atienza.

Foto de Jesús M. Atienza.

Todo Morido - El Topil - Atienza.

Foto de Jesús M. Atienza.

Todo Morido - El Topil - Atienza.

Foto de Jesús M. Atienza.

Todo Morido - El Topil - Atienza.

Foto de Jesús M. Atienza.