El cicle d’espectacles que cada any ofereix l’Espai Brossa a l’abril comença avui. Com sempre, el Barribrossa és una de les millors ocasions que hi ha a Barcelona per tastar una barreja sempre insòlita de llenguatges escènics. La llista d’espectacles és heterogènia, però no només això: cada un és, en si mateix, un gènere híbrid. Abanderats de l’experimentació, de la fusió de gèneres artístics i de provatures escèniques diverses, els responsables de l’Espai Brossa, que aquesta temporada s’han tralladat a La Seca, han consolidat un festivalet que recull el plantejament fundacional d’aquest teatre, recupera i posa al dia estètiques que teníem guardades i dinamitza el barri.

L’edició 2012 està dedicada al grup de la revista Dau al Set (1947-1955), del qual formaven part, entre altres, el fundador del teatre, Joan Brossa, i el recentment desaparegut Antoni Tàpies. La primera acció que hi podrem veure, a les 19 h., serà al Convent de Sant Agustí: una desfilada de moda del dissenyador marroquí Otman, instal·lat al mateix barri de La Ribera, amb màscares teatrals brossianes.

Cartell Barribrossa

Durant aquesta setmana i la que ve, en espais com el mateix Convent de Sant Agustí, un dels entorns privilegiats de cada any del Barribrossa, el Museu Picasso, el MACBA i el CCCB, s’hi aniran desplegant vuit accions, activitats i espectacles més. Des del concert de jazz del quartet surrealista d’Instruments per beure vents a taules rodones, rutes literàries i lectures de l’obra de Joan Brossa (dimecres 25, l’Alfabet desbaratat). Destaquem l’espectacle de Nozomi 700 Teatre titulat succintament Dau al 7, que, de tota la colla de la revista, se centra en el subgrup dels “mironians”: Antoni Tàpies, Joan Ponç i el mateix Brossa, i en què hi intervenen Carles Hac Mor, Maria Donoso, Marçal Bayona, Melcior Casals i Miquel Segovia. La dramatúrgia i la direcció són de Xavier Giménez Casas.

El cicle es clou el divendres 27 d’aquest mes amb l’espectacle L’herència elevada al setè dau, que repassa el recorregut d’alguns dels artistes contemporanis que han begut de Dau al set. Tret del recorregut literari per Sant Gervasi del dia 21, tots els actes són gratuïts.