Al sempre interessant cicle de titelles que La Puntual programa per Nadal, s’hi ha sumat aquest any el Teatre de l’Atelier, un espai que s’incorpora a les programacions familiars a partir d’aquest desembre, tot creant un nou pol d’activitat titellaire al barri de la Ribera que sens dubte serà molt ben rebut per públic i companyies. Situat al carrer Abaixadors, 10, just davant de Santa Maria del Mar, l’Atelier és un espai elegant, glamurós i original, que sorprendrà molt gratament a qui hi vagi per primera vegada. Pel que fa a La Puntual, el “teatre més petit de Barcelona” como li agrada definir-lo el seu director Eugenio Navarro, es troba al passeig Allada Vermell, 15, entre els carrers Princesa i Carders.

Espectacles a l’Atelier.

L'Estenedor

– els dies 22 i 23 de desembre: L’Estenedor Teatre de Titelles presenta “Tutti-Colori”. La gran professionalitat de David Laín, titellaire de llarg recorregut i prestigi, queda plasmada en aquesta història per a nens petits que ens situa en un poblet trist i gris, que no coneix cap color llevat del blanc i del negre. Els seus habitants decideixen marxar a córrer el món, amb la intenció de veure què hi ha més enllà i portar quelcom alegre a les seves vides.

A Mans Plenes

– els dies 27, 28, 29 i 30 de desembre: Toni Rumbau, amb “A Mans Plenes“. L’últim espectacle de l’actual director dels tres portals de Puppetring, en el que la poesia del món interior de les ombres es combina amb la frescor i el ritme dels titelles tradicionals de guant. Una obra dirigida a tots els públics, des de 5 a 99 anys, que ha girat ja per múltiples festivals del món, amb una excel·lent acollida a tot arreu.

Patufet

– els dies 2, 3, 4 i 5 de gener de 2013, La Petita Brownie amb “En Patufet”. Susana Rubio, delicada titellaire solista ben coneguda pel públic de la Ribera (ha actuat amb “Vivaldi, la Cigala i la Formiga” diverses vegades a La Puntual) ens delectarà amb un clàssic català: el Patufet, explicat des d’un quiosc de verdures, molt ben amenit per músiques i cançons tradicionals catalanes. Per a nens de 2 a 5 anys.

Espectacles a La Puntual

Abraçada

– dies 14, 15, 16, 17, 21, 22 i 23 de desembre, Companyia Dromosofista, d’Itàlia, amb “Historieta d’una abraçada”. Aquesta companyia italiana de gran prestigi ens presenta un espectacle subtil, ple d’humor i sense paraules. Un amor perdut, una trobada entre dues ombres, un somi i una sirena perduda són part de les set històries que composen l’espectacle, amb música, llums, titelles i ombres. Una obra d’un gran refinament per a públic a partir de 5 anys.

Trinoceria

– dies 27, 28, 29, 30 i 31 de desembre, Eugenio Navarro, el director i titellaire resident de La Puntual, amb “Rinaldo a Trinoceria”. Un clàssic de Navarro, amb text de Miguel Vigo, en el que en Rinaldo, humil empleat d’un teatre, es veu obligat a convertir-se en el protagonista i en l’heroi d’una història de cavallers, castells i princeses. Una obra plena d’humor sorneguer i amb un final poètic i inesperat, per a nens a partir de 3 anys.

Revoltosas

– dies 2, 3, 4 i 5 de gener de 2012, Ana Santa Cruz, del Perú, amb “Revoltosas Manobritas”. Un espectacle ple d’humor, compost de petites històries diverses. Personatges com el Rapero, l’Ambulant, el Ballarí-disc o la Brujita de los Amarres, ens pinten una Lima bulliciosa y caòtica, plena d’humor i de color. Per a públic a partir de 3 anys.