Que el sector teatral a Catalunya està en moviment continu és una evidència que els fets no fan més de corroborar. El passat dia 30 de setembre va obrir les seves portes una nova iniciativa cultural de l’Ajuntament de Reus: Giny, Centre de les Arts del Circ i del Gest, nascut amb la finalitat de contribuir a la difusió, la modernització i la competitivitat del sector del circ i del teatre gestual, mitjançant la recerca, la formació, la creació i la producció.

Giny
L’edifici del Giny.

La intenció de Giny és arribar a tots els àmbits de la formació del circ i del gest, així com contribuir a la tasca de socialització que ofereix la cultura, les arts escèniques i en concret aquestes dues manifestacions artístiques amb l’afegit de l’art dels titelles.

Eudald Ferré
Eudald Ferré amb els seus titelles a una classe.

Giny col·labora amb companyies i escoles del territori, com són el Circ de les Mussaranyes, el Passabarret, l’Art-Mov i l’ Escola de Circ Rogelio Rivel. La coordinació i gestió va a càrrec de la Companyia Pa Sucat de Valls.

Giny
Interior de l’escola.

S’hi impartiran una gran varietat de cursos per a joves i adults. En l’àmbit del Circ hi haurà cursos d’iniciació al Trapeci, Corda i teles, Malabars i Acrosport i en Teatre Gestual hi haurà cursos d’iniciació al Mim, Comédia dell Arte, Gest i paraula, Romanços, Màscara i Titelles. L’apartat dels titelles anirà a càrrec d’Eudald Ferré.

Les matrícules estan obertes i les clases s’iniciaran el proper dia 14 d’octubre. Es pot obtenir més informació a www.ginyreus.cat.