El Festival Guant, de Valls confirma la seva bona salut anunciant la 12ª edició amb una bona selecció d’espectacles, una exposició i una extensió de les representacions a les localitats d’Alcover, El Morell i La Pobla de Mafumet, a més de Valls. Amb direcció d’Eudald Ferré, el GUANT Festival Internacional de Teatre de Titelles,  tindrà lloc entre el divendres 4 el diumenge 6 de novembre de 2016.

Guant 2016
Titella del Marionetarium Companyia Herta Frankel.

Seran sis companyies provinents d’Itàlia, Aragó i Catalunya les convidades a actuar. Els seus espectacles es podran veure al Teatre Principal pel que fa a la ciutat de Valls. La meitat dels muntatges són adreçats a públic familiar i l’altra meitat a públic jove i adult.

Són tres companyies catalanes: Cia B, Marionetarium Companyia de Marionetes Herta Frankel i Genovesa Narratives Teatrals. Dues companyies Aragoneses: Los Titiriteros de Binéfar i Xavier Aranda. Una d’Italiana: Bambabambin

Guant 2016
Imatge de la companyia Bambabambin.

Molta varietat de tècniques representades:

– Fent honor al nom del Festival, es presentarà un espectacle de titelles de guant del reconegut mestre titellaire i autor de teatre per a putxinel·lis, Gigio Brunello, titulat “Festa d’aniversari”, de la companyia italiana Bambabambin.

-Tècnica de tija amb càmera negra amb la companyia Marionetarium Herta Frankel.

-Actors i tècniques mixtes amb la companyia Pla B i Titiriteros de Binefar.

-Narració amb objectes amb Genovesa Narratives Teatrals.

-Bunraku amb Javier Aranda.

Guant 2016
Cartell de l’exposició de Jesús Atienza.

A destacar:

Una Residencia Creativa i estrena absoluta amb “El Ràpit” de la companyia Pla B que inaugurarà el festival el dia 4 a les 18 de la tarda al Teatre Principal de Valls.

El Festival  reconeix  el  valor a companyies amb un llarg bagatge. Enguany celebrem  els 30 anys del Marionetarium Companyia Herta Frankel amb l’espectacle “Pallassos de fusta”. Una col·lecció de titelles de talla de fusta dels anys 50 propietat de la reconeguda titellaire Herta Frankel que en motiu d’aquesta celebració i de manera singular surten de gira fora del seu teatre del Tibidabo.

Es potencia els artistes del territori amb dues companyies, Pla B de Vilabella/Barcelona i Genovesa Narratives Teatrals de Tarragona.

Guant 2016
Imatge de l’espectacle Parias, de Javier Aranda.

Altres activitats

– Exposició de l’Institut del Teatre de Barcelona “Capturar l’alè” amb fotografies del fotògraf Jesús Atienza especialitzat en titelles i cabaret. Es podrà veure del 1 al 6 de novembre al vestíbul del Teatre Principal. Els dies 4 i 5 de novembre la companyia Genovesa Narratives Teatrals farà visites comentades de l’exposició amb micro-espectacles pels alumnes més petits de totes les escoles de Valls.

– A la sala del bar del Teatre Principal es farà un taller de construcció de titelles adreçats a nens i nenes a càrrec Joan Rioné de la Cia. Genovesa Narratives Teatrals. Per accedir al taller cada nen o nena haurà de portar un quilo d’aliment que anirà a benefici de l’entitat solidària La Taulada.

– Els membres del Centre de lleure l’Espurna, El Refugi, Centre Obert, el Cau i Els Esquirols construiran titelles de tipus con i amb el tema: “Els pallassos del circ”. S‘exposaran, en col·laboració amb la Unió de Botiguers, als aparadors de comerços de la ciutat.

– Els alumnes de teatre de quart d’ESO de l’Institut Narcís Oller de Valls oferiran,  després de l’espectacle inaugural, divendres 4, a l’espai de sota l’escenari del Teatre Principal, una representació de titelles. Es tracta del tercer any en què es produeix aquesta cooperació.

Guant 2016
Imatge de Genovesa Narratives Teatrals.

Producció pròpia

Es presentarà la figura del Senyor Guant. Es tracta d’un curiós personatge amb un barret espectacular que recorrerà els carrers de Valls fent difusió del certamen i els seus espectacles.