S’està preparant ja pel mes de novembre la propera edició del festival IF Barcelona 2017, que s’inicià la tardor de 2015 amb l’exposició Figures del Desdoblament. Un festival que desplega un programa centrat en la recerca escènica, la creació i la producció d’espectacles de teatre de titelles, visual i d’objectes.

Tal com es va dir durant el Simposi sobre Dramatúrgies de l’Objecte realitzat el novembre de 2016 al Institut del Teatre conjuntament amb l’IF Barcelona, la present edició continua explorant ‘la relació entre l’objecte simbòlic i la matèria així com el límit de la percepció a través de la creació de sentits i realitats que van més enllà d’allò que és aparent’.

Imatge de David Espinosa.

L’IF Barcelona 2017 reuneix una mostra d’alguns dels últims desenvolupaments en els àmbits de les arts escèniques, d’àmbit nacional i internacional, que conformen el sector del teatre visual, d’objectes, ombres i titelles. Una forma artística molt àmplia i dinàmica que es troba en continua renovació i en relació transversal amb diferents disciplines, llenguatges i àmbits de la creació́ actual. El festival reuneix, per tant, propostes d’artistes procedents de diversos camps, de la plàstica i la dansa als titelles, l’enginyeria i la realitat virtual.

BeAnotherLab, La màquina de ser un altre.

L’edició d’enguany també està dedicada a mostrar els resultats del primer bienni del festival (2016-2017) a través de l’estrena dels processos de creació́ incubats, gestats i presentats prèviament a l’edició anterior del festival. Durant els dies del festival, entre altres activitats i espectacles, es podran veure les presentacions dels cinc artistes i companyies que han participat en les residències de treball al Centre Arts Santa Mònica, coproduïdes en concepte de residència amb IF Barcelona; cinc projectes que van ser exhibits en la seva fase de treball en procés la passada edició del festival i que aquest any podrem veure finalitzades.

Instal·lació d’Enric Farrés.

Es tracta de The Library of Ourselves del col·lectiu interdisciplinari BeAnotherLab, la instal·lació performativa Bwana Devil 3 de David Espinosa, Objecte ficció d’Enric Farrés, Cases per habitar i escoltar de Xesca Salvà i  els resultats de les investigacions de Federica Porello We Wood.

Imatge d’assaig de We Wod.

Les activitats i els espectacles programats a l’IF 2017 es vertebraran en diversos espais de la ciutat i l’àrea metropolitana: l’Institut del Teatre, el Centre d’Arts Santa Mònica i diversos espais de Santa Coloma de Gramenet.

Presentació del projecte de Xesca Salvà ‘Cases per habitar i escoltar’, Arts Santa Mònica, novembre 2016.

L’IF Barcelona està organitzat per l’Associació Interseccions i compta amb un equip de direcció i programació artística a càrrec de Jordi Alomar, Giulia Poltronieri i Cesc Martínez. Més informació aquí.