(José Diego Ramírez, de A La Sombrita, amb ‘Un trocito de Luna’)

La MITMO, la Mostra Inernacionla de Titelles de Mollet, arriba a la seva 12a edició amb un programa esplèndid ple de companyies d’aquí, de la resta d’Espanya i algunes de l’estranger. Citem a continuació les explicacions del propi MITMO sobre l’edició d’aquest any que té lloc del 13 al 15 d’abril de 2018.

Amb més de 10 anys a les espatlles, la Mostra Internacional de Titelles de Mollet, MITMO, s’ha consolidat com una de les cites imprescindibles en el calendari primaveral de l’oci familiar. Una de les característiques principals de MITMO és l’abundància d’espectacles a l’aire lliure i d’accés gratuït. En els darrers anys, però, ha fet una aposta cap a la interactivitat, de manera que el visitant pot implicar-s’hi fins a esdevenir el protagonista. A més de gaudir i aplaudir els espectacles, les famílies que visiten Mollet tenen la possibilitat de conèixer a fons el món del titella. Això és possible gràcies al tarannà de la companyia que, juntament amb l’Ajuntament, impulsa i dirigeix la Mostra des de fa 12 anys, Galiot Teatre. Aquesta companyia molletana aposta per la vessant lúdica i pedagògica com a eina per apropar el món dels titelles a la canalla.

Els infants mouen els fils de MITMO

Primer va ser “Cal Titella”, un parc infantil dedicat al món dels titelles, on les famílies poden passar una bona estona provant i jugant: teatrets de guant, ombres xineses, marionetes de fil, titelles de tija, del canut, de sobretaula, de dit, caixes de fusta amb ninots … Una altra de les creacions de Galiot Teatre en què el públic n’és protagonista s’anomena “ Món Titella”. Es tracta d’una petita carpa itinerant que ens permet fer la volta al món a través dels titelles. Dins la carpa, el visitant es troba amb un petit museu construït amb materials reciclats, ple de portetes i calaixos per obrir i descobrir fins a una cinquantena de titelles de 15 països diferents, en què algunes, a més, es poden manipular!


Aquest abril, Galiot Teatre presentarà la seva nova creació, en la mateixa línia d’oferir l’acció i el protagonisme al visitant. S’estrenarà “Munta Titella”, que recrea un petit taller de fuster, amb peces i cargols que els infants hauran d’anar muntant per construir titelles d’animals articulats. S’ofereixen diferents nivells de dificultat, en funció de l’edat del titellaire novell.

18 companyies i més de 60 representacions

L’any 2018, MITMO celebra la dotzena edició amb uns números remarcables. Durant els tres dies de la Mostra, per la ciutat hi passaran 18 companyies titellaires, que oferiran 23 espectacles diferents en un total de 65 passis, a més de les 13 hores que s’ofereixen d’instal·lacions participatives. Des dels inicis, MITMO ha apostat per la qualitat dels espectacles i sempre s’hi ha convidat companyies internacionals. En l’edició d’enguany, tindrem titellaires de Bèlgica, Itàlia i Xile; d’Andalusia, el País Valencià i l’Aragó; i 12 companyies que provenen dels diferents punts de Catalunya.

Elena Mesa, de la Micro-Troupe.

Durant tot un cap de setmana, el centre de Mollet serà literalment conquerit pels titelles: trobarem escenaris en les principals places del municipi, així com també en espais tancats, sobretot per al públic preescolar, i fins i tot, podrem gaudir dels titelles tot passejant, ja que hi haurà dos espectacles itinerants que recorreran els carrers de la vila. Per a aquells adults que també vulguin gaudir de la màgia dels titelles, dissabte a la nit, s’hi programa un espectacle musical al Mercat Vell.

Sol y Girasol, de la Carreta Teatro.

Horaris de la MITMO:

(Néstor Navarro, amb Pipa)

Divendres: de 17 a 21 h
Dissabte: de 10.30 a 22 h (espectacle per a adults)
Diumenge: de 10.30 a 19 h

Com sempre, el rovell de la Mostra estarà ubicat al centre de la ciutat. La majoria d’actes i d’espectacles es faran a l’exterior, tot i que també hi haurà espais escènics d’interior i diferents carpes on es representaran espectacles de petit format.

A més, el públic que badi pels carrers podrà gaudir de diferents espectacles itinerants i de les parades d’artesania titellaire situades al carrer de Sant Vicenç.

(Mrs. Brownie, de Teatre Nu.)

Un any més, els socis del Club Super 3 tenen l’entrada gratuïta a tots els espectacles i, a més, rebran una bossa d’obsequi (cal recollir-la al Punt d’Informació de la pl. Catalunya).

Documents relacionatsDocument Programació MITMO 2018 (2.5 MB) – pdf
Document Programa de butxaca MITMO 2018 (137 KB) – pdf
Document Cartell MITMO 2018 (1.9 MB) – pdf