L’IF Barcelona, el Festival creat per Toni Rumbau arran de l’exposició Figures del Desdoblament realitzada al centre Arts Santa Mònica la tardor de 2015 (veure aquí), i que s’ha acabat convertint en una biennal que en els anys parells dóna suport a produccions que s’exhibeixen en els anys senars, acaba de renovar el seu equip de direcció artística. Entra Eudald Ferré que substitueix a Toni Rumbau i que s’incorpora a l’equip de direcció artística junt amb Jordi Alomar i Cesc Martínez.

L’associació Interseccions, encarregada de gestionar la Biennal, canvia així la seva junta directiva que passa ara a tenir la següent constitució: Eudald Ferré com a President, Jordi Alomar Secretari i Cesc Martínez Tresorer. Deixen el càrrec de secretària Rebecca Simpson i el de President Toni Rumbau, els quals es queden com a Vocals junt amb Xesco Quadras.

Eudald Ferré, Jordi Alomar, Xesco Quadras, Toni Rumbau, i Rebecca Simspon. Dinar de constitució de la Nova junta d’interseccions. Falta Cesc Martínez.

Un canvi generacional i la incorporació d’un dels valors en auge de l’actual panorama titellaire català.

IF Barcelona, Biennal de Teatre Visual i de Figures, va presentar el darrer novembre les cinc Residències a les que dóna suport aquest any (veure aquí) i prepara ja els motors per a la seva faceta d’exhibició d’espectacles i de propostes noves per al novembre de 2019.

Perfils dels actuals responsables artístics del IF Barcelona:

Eudald Ferré

Eudald Ferré. Fotografia de Jesús Atienza.

  • Títol d’Art Dramàtic a l’Escola Municipal d’Art Dramàtic Josep Ixart de Tarragona.
  • Diplomatura d’Art Dramàtic. Especialitat Titelles i Objectes. Institut del Teatre de Barcelona. Direcció: Josep M. Carbonell, Alfred Casas i Joan Baixas.
  • De 1986 a 2014 va ser fundador i membre de la Companyia d’Espectacles Pa Sucat S.C.C.L.
  • Director artístic del GUANT, Festival Internacional de Teatre de Titelles de Valls.
  • Director conjuntament amb Luca Ronga del projecte Atelier della Luna Cursos internacionals de teatre.
  • 2014 crea la seva pròpia companyia, Eudald Ferré-Teatre de titelles i màscares
  • Professor de titelles a l’Institut del Teatre de Barcelona.
  • President UNIMA Catalunya

Jordi Alomar

Jordi Alomar. Fotografía de Jesús Atienza.

Llicenciat en musicologia, titulat superior en interpretació musical, especialitat violí i màster en gestió cultural. Ha exercit de professor associat en els departaments de musicologia i pedagogia del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears entre 2008 i 2012, així com en el Servei d’Activitats Culturals de la Universitat de les Illes Balears, des d’on coordinà i impartí els cursos “Recorreguts Musicals” sobre música i avantguardes entre 2009 i 2012. Com a gestor cultural ha treballat de director artístic i coordinador del festival de música contemporània Encontre Internacional de Compositors entre 2009 i 2012. Des de 2011 és redactor habitual de la Revista Musical Catalana. Actualment combina la docència amb la gestió cultural freelance, amb projectes com l’assessoria de continguts a Sampler Sèries a L’Auditori de Barcelona o la coordinació d’IF Barcelona.
És investigador predoctoral en sociologia al CECUPS, Centre d’Estudis de Cultura, Política i Societat  amb una tesi doctoral sobre els processos recents d’institucionalització, canvi i legitimació en l’univers social de la música contemporània a l’Estat espanyol sota la direcció d’Arturo Rodríguez Morató. Des d’abril de 2015 és becari predoctoral FI.

Cesc Martínez

Cesc Martínez. Fotografia de Jesús Atienza.

Filòleg i escriptor dedicat al periodisme cultural. Cofundador i editor de la mítica revista El Tacte que Te (2001-2004). És autor de les obres de ficció Bits (microcontes poètics) i Opi i sardines (novel·la) i ha col·laborat en diversos mitjans com a comentarista i crític de teatre, sobretot teatre físic, de titelles i d’objectes, i circ. Ha estat responsable de publicacions com Zirkòlika i Cap de Redacció de Titeresante en els tres primers any fins a 2015. Forma part de l’equip de direcció artística del festival IF Barcelona.