CLUB D’OPINIÓ. Article de Joan Gispert. M’agradaria informar als companys interessats en el món dels titelles, que ahir, diada de Sant Jordi, vaig passar per davant la llibreria de la Diputació de Barcelona i vaig veure un grapat de llibres de teatre i entre ells alguns títols sobre titelles i ombres. Fins aquí tot normal, fins i tot alguns d’ells ja els havia llegit i els tinc doncs són dels anys 80, el que és més increible és el seu preu: 1,- €, i em van dir que el preu no era només per ser St. Jordi, sinó que mantindran aquest preu fins que s’exhaureixin.

Potser no és una notícia interesant, o potser ja la coneixíeu, però crec que és prou important com per deixar la referència de tres llibres que hi havia sobre titelles de la col·lecció Monografies de Teatre i també un enllaç a la web de les publicacions de la Diputació (on es poden veure les tapes dels llibres):

Ombra i la marioneta o les figures dels déus, l’
Autor/s: Badiou, M.
Col·lecció: Monografies de teatre ; 28
Editorial/s: Diputació de Barcelona. Institut del Teatre

L'Ombra i la Marioneta

Teatre d’ombres arreu del món, el: Les grans tradicions
Autor/s: Gilles, A., Dolci, M., Fábregas, X.
Col·lecció: Monografies de teatre ; 14
Editorial/s: Edicions 62, Diputació de Barcelona. Institut del Teatre

Teatre d'Ombres

Grans tradicions populars, les: Ombres i titelles
Autor/s: Fábregas, X. [dir.], Contractor, M.R., Fernández, J., Khaznadar, CH.
Col·lecció: Monografies de teatre ; 7
Editorial/s: Edicions 62, Diputació de Barcelona. Institut del Teatre

Les Grans Tradicions

Veure els llibres aquí:
https://www1.diba.cat/llibreria/Publicacions_Llibreria_Colleccions.asp?CODI=952&Opener=Diputacio

Joan Gispert, de la Micro Troupe