Durant dos caps de setmana, un nou Putxinel·li ideat per Toni Rumbau, i construit per Marga Carbonell, es presentarà al públic al petit teatret de La Puntual. L’espectacle, titulat “Follies de Putxinel·li”, recull algunes rutines de Toni Rumbau que ja havien sortit en altres obres, adaptades ara a la nova cara d’aquest personatge i a la seva parella en l’escenari, la Cristeta. Els altres personatges són el Dimoni, el Gos i el Policia.

Putxinel·li - Toni Rumbau

Aquest espectacle s’nscriu en la recerca que està duent a terme el titellaire i escriptor Toni Rumbau sobre el personatge i l’arquetip de Putxinel·li, que ara ha volgut trobar en un nou rostre i, per tant, en una nova personalitat. Diu Toni Rumbau sobre el seu nou titella:

Putxinel·li - Toni Rumbau

“No ens han quedat masses cares del personatge típicament català que correspon al Titella, al Pericu o al Putxinel·li, llevat dels titelles de les famílies Vergés i Anglès, amb el nom ben clar de Pericu. Són rostres molt atractius i són personatges entrenyables que no han quedat però en l’imaginari de la gent, en el sentit d’una imatge clara o identificable, com ho pot ser el Pulcinella italià o fins i tot el Punch anglès. Això crec que és una sort, ja que ens dóna la llibertat per inventar altres cares del personatge, com sempre ha succeït, per altra part, en aquestes tradicions. Respecte al que acaba de néixer, potser  li acabaré posant un nom, no ho sé, Pericu seria apropiat, ja que és el que més s’ajusta a la tradició catalana, però de moment m’agrada anomenar-lo Putxinel·li i, a la seva companya, Cristeta. Ja veurem com evoluciona. Acaba de néixer i prefereixo deixar que sigui ell qui em digui el seu nom. Tenint en compte que Putxinel·li neix de si mateix, s’entén que gaudeixi d’aquesta potestat de batejar-se també ell.”

Veurem com evoluciona el tema i si canvia o no de nom. De moment, dos caps de setmana a La Puntual, fins el 16 de juny. Per a informació de dies i horaris, vegeu la pàgina de La Puntual.