Del 4 al 6 d’abril de 2014, tindrà lloc la vuitena Mostra Internacional de Titelles de Mollet del Vallès, una de les cites titellaires de Catalunya que no sols es manté sinó que creix amb els anys. Com diu l’alcalde de la ciutat, el senyor Josep Monràs i Galindo,La Mostra de Titelles ja s’ha convertit en un esdeveniment ciutadà que dóna la benvinguda a la primavera. … La Mostra es desplega per carrers, places i equipaments del centre i consolida el parc de les Pruneres com a gran espai exterior de la Mostra, per als espectacles de gran format… Aquesta any ens trobarem amb novetats i sorpreses. Una d’elles serà el germà gran del Mollet Mullat, un germà molt MITMOmolt gran, que es convertirà de ben segur en un dels protagonistes d’aquest cap de setmana. I aquest no serà l’únic titella gegant, estigueu atents… La Mostra és, per als molletans, una oportunitat magnífica per mostrar la nostra vitalitat de ciutat: espectadors, visitants, comerços, restaurants, tots ens ajuntem per oferir el millor de nosaltres, per mostrar els nostres valors culturals i patrimonials i per demostrar que Mollet és una ciutat de la qual ens en podem sentir orgullosos.”

Com es pot veure, tota una declaració de principis que indica la importància de l’Ajuntament de Mollet atorga a la Mostra.

Important destacar que l’organitzadora de la Mostra, la companyia Galiot Teatre, compleix precisament aquest any el seu vintè aniversari. S’entén que ho hagi volgut celebrar amb una exposició dedicada al seu últim espectacle i a alguna de les escenografies d’altres muntatges. I com és ja habitual al MITMO, els nens podran gaudir de Cal Titella, la reeixida instal·lació dedicada al món dels titelles que Galiot Teatre ha creat.

Com a actes especials de la Mostra d’aquest any, a destacar el 3er Cicle dels Aparadors dels Titelles, organitzat per l’Associació de Botiguers de Mollet; una mostra de titelles al Mercat Municipal distribuïts per les parades; les representacions de l’espectacle de Galiot Teatre “En Patufet” al Mercat Municipal; les paradetes de titelles d’artisania; la Trobada d’Unima Catalunya que tindrà lloc el dissabte 5 d’abril durant tot el matí, a la Marineta, i a les 13h, la presentació del llibre “Rutes de Putxinel·li. Titelles i Ciutats d’Europa”, de Toni Rumbau.

Pel que fa als espectacles, vet aquí els espectacles i les companyies convidades

– “Animalets”, de Galiot Teatre, a la Plaça Prat de la Riba

Animalets, Galiot Teatre

– la instal·lació de gran format “Ros. Melógamo Mínimo de un viaje”, de la Cia. Angélico Musgo

Angelico Musgo

– “Los últimos piratas”, de la companyia Títeres Cacaramusa, de Cuenca

– “Le monde inconnu du seigneur Ottfriedt, de la Cia. Les Contes d’Asphaldt, de Bèlgica

– “Miranius”, de la Cia. Pamipipa, de Barcelona

Miranius

– “Carbassa”, de la Cia. TítereArte, de Barcelona

Tirerearte

– “La pastissera i els Follets”, de la Cia. L’Estaquirot Teatre, de Vilanova i la Geltrú

Estaquirot Teatre

– “Els músics de Bremen”, de la Cia. Sim Salabim, de Barcelona

– “Chez la Poupée Cabaret”, de la Cia. Chez la Poupée, de Catalunya/França

Chez La Poupée

– “L’eruga voladora”, de la Cia. Pea Green Boat, de Barcelona

Pea Green Boat

– “El burro ibérico”, de la Cia. Taraneya, de Monzón, Osca)

El Burro Ibérico

– “Els petits més grans”, de la Cia. Artristras, de La Garriga,

Artristras

– “Les meravelles de l’Orient”, de la Cia. Pa Sucat, de Valls,

Pa Sucat

– “El gran mar de Mollet”, de la Cia. Ziga Zaga d’espectacles, de Barcelona

Us podeu descarregar el pdf amb el programa de la Mostra fent un clic aquí.