Atelier de la Luna és una iniciativa entre Catalunya i Itàlia centrada en la divulgació i l’ensenyament del teatre que compta amb dos territoris, dos espais, una casa sense fronteres, així com amb la col·laboració dels Ajuntaments de: Montefiore Conca (Itàlia), Santes Creus (Catalunya) i la coorganització del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. El seu objectiu és realitzar cursos de formació i especialització vinculats als titelles, al teatre i el circ contemporani.

Attelier della luna
la fortalesa Malatesta de Montefiore.

Les activitats es desenvolupen en dos espais : la fortalesa Malatesta de Montefiore Conca, Rimini (Itàlia) i al Monestir de Santes Creus (Catalunya). Durant anys, l’organització es dedica a crear un espai cultural que permeti als artistes, artesans i estudiants, realitzar trobades d’aprenentatge pràctic, intercanvi de disciplines teatrals i mobilitat internacional.

Santes Creus

Aquest any al Monestir de Santes Creus tenim: Forman Brothers Theatre (5 – 20 juliol) considerada una de les companyies més prestigioses i interessants del panorama teatral actual, amb una Masterclass de quinze dies que va de les titelles al circ contemporani;

Forman Brothers
Actriu dels Forman Brothers.

Titelles de Fusta (23 – 28 juliol) l’escultora Brina Babini una de les poques dones Italiana dedicades a l’escultura de talla de fusta per titelles, realitzarà un curs de sis dies de construcció de titelles de guant.

Brina Babini
Brina Babini.

A Itàlia al castell de Montefiore Conca tenim:

Marcel.li Antúnez reconegut artista i performer, fundador de la Fura dels Baus, hi farà una Masterclass (Menbrana, 15 – 19 juliol) dedicada al llenguatge de la performance audiovisual;

Marcel·lí Antúnez
Marcel·lí Antúnez.
– Fils de seda (15 – 20 juny) construcció d’ un titella de fils curs realitzat per Jordi Bertran, titellaire català reconegut en els principals festivals internacionals de titelles

Jordi Bertran
Marioneta de Jordi Bertran.

– Silvio Castiglioni, (Treball amb màscara, 8 – 12 juliol) actor històric i director de l’escena del teatre italià, proposa l’estudi d’algunes formes d’expressió amb la màscara: de la Commedia dell’Arte, al teatre – dansa d’Orient i suggeriments cinematogràfiques.

Els participants dels cursos Atelier della Luna 2014 realitzaran un viatge que va des dels titelles, el teatre, el circ contemporani i la multimèdia, en espais singulars, llocs tranquils lluny del ritme frenètic de la vida quotidiana, llocs d’intercanvi cultural, de trobada professional i personal, per conèixer altres artistes, explorar possibles sinèrgies, intercanvis artístics o nous projectes. www.atelierdellaluna.com

Comissaris del projecte
Eudald Ferré (Catalunya)
Luca Ronga (Itàlia)