El pròxim dilluns 14 d’abril, a les 20h, tindrà lloc la presentació del libre “Rutes de Putxinel·li. Titelles i Ciutats d’Europa”, de Toni Rumbau, editat en català i en castellà per Arola Editors. La presentació es farà a la nova seu de la Sala Beckett del Poble Nou, al carrer Batista, nº 15 (Barcelona 08005 – tel: 93 284 53 12. Veure ubicació al mapa aquí). Al finalitzar l’acte, hi haurà copa i picandó.

Presentarà l’acte Toni Casares, director de la Sala Beckett, i parlaran sobre l’obra Alfred Arola, editor, Víctor Molina i el mateix autor.

El llibre ja està a la venda en les llibreries i a Amazone (veure aquí).

Rutes de Putxinel·li

“Rutes de Putxinel·li” és un llibre de viatge i de titelles, escrit per l’autor durant els últims tres anys, que ens introdueix a un món fascinant, el dels titelles populars de les famílies putxinel·lesques que habiten o han habitat a les principals ciutats d’Europa. El resultat és un llibre de viatges en el que, amb l’excusa dels titelles, se’ns desvelen no poques dimensions ocultes de cada una de les ciutats visitades: Lisboa, Nàpols, Palerm, Venècia, Praga, Copenhaguen, Bucarest…, ciutats que apareixen “desdoblades”, com diu l’autor, per aquests mites petits, humils i del carrer però ben arrelats als teixits de les ciutats que els acullen.

El llibre ha anat acompanyat d’una exposició amb el mateix nom realitzada pel TOPIC de Tolosa, que també ha col·laborat en l’edició castellana de l’obra. L’exposició s’ha pogut veure d’octubre de 2013 fins el març de 2014. (veure article a Titeresante aquí).

Exposición Rutas de Polichinela en el TOPIC de Tolosa
Entrada a la exposició al TOPIC de Tolosa.

El 3 de juliol de 2014 està previst que la mateixa exposició, amb alguns canvis, s’inauguri al Museu da Marioneta de Lisboa, que també presentarà la versió portuguesa del llibre editat pel mateix Museu.

Robertos
Robertos de Manuel Rosado, a la exposició Rutes de Putixinel·li (fons del Museu da Marioneta de Lisboa)

Més informació sobre el llibre i sobre els viatges de Toni Rumbau aquí, al blog “Rutas de Polichinela”.