Com cada any quan arriba el Nadal, el teatret La Puntual que dirigeixen Eugenio Navarro y Néstor Navarro presenten el seu Xè FESTIVAL DE PUTXINEL·LIS D’HIVERN, que aquest any comptarà amb quatre companyies de gran nivell, internacional i nacional, amb representacions dirigides com sempre a tots els públics.

El programa és el següent:

Mano Viva– dies 28, 28 i 30 de novembre, MANOVIVA, de la Cia. Girovago e Rondella. Itàlia. Espectacle de titelles sense paraules, recomanat a partir de 4 anys. Una obra que evoluciona des del titella clàssic per crear un univers únic on les mans expliquen històries sense paraules acompanyades de música en directe. Les mans dels dos titellaires es transformen en increïbles personatges capaços d’exhibir jocs d’habilitat i acrobàcies que no deixaran indiferents a l’espectador, al petit i al gran.

Petjades– dies 5, 6, 7, 8, 12, 13 i 14 de desembre, PETJADES, de la Cia. Periferia Teatro. Murcia. Espectacle de titelles recomanat a partir de 4 anys. Des de temps remots, home i gos han compartit experiències i han evolucionat junts. S’han adaptat a tot tipus de situacions i canvis creant una relació cada vegada més àmplia i complexa. “Petjades” fa un divertit recorregut històric sobre aquesta relació tan especial, entre dues espècies tan diferents. Busquem les petjades d’aquesta remota amistat, per no oblidar el camí que hem fet junts i imaginar on ens pot portar.

Trencanous– dies 19, 20, 21, 22, 23, i 24 de desembre, EL TRENCANOUS, de la Cia. La Paparra. Catalunya. És la nit de Nadal. En Drosselmeyer, un personatge sempre sorprenent, arriba a casa de la Marie i en Fritz, els seus fillols. Com sempre per aquestes dates, arriba carregat de regals. De tots els que porta, la Marie queda seduïda per un trencanous de fusta en forma de soldadet… Una obra amb música en directe dirigida a nens a partir dels 2 anys, basada en l’obra de Txaikovski.

Svarta Katten– Dies 27, 28, 29 i 30 de desembre, The Grasshopper & the Ant (La Cigala

i la Formiga), de la Cia. Svarta Katten. Suècia. Espectacle de marionetes en anglès. Recomanat a partir de 3 anys. Aquesta faula explica la història d’una cigala mandrosa que es passa el dia tocant el violí sense preocupar-se que l’estiu està a punt d’acabar. Es troba amb un grup de formigues, que treballen sense parar recollint menjar per el hivern i es mofa d’elles, però quan arriba la freda estació amb les tempestes de neu, es veu en dificultats.