Del 19 al 24 de novembre de 2019

El Festival Guant arriba a la seva 16ena edició amb un programa que presenta algunes de les novetats titellaires més importants de l’any. Amb direcció artística d’Eudald Farré, el Festival extén les seves representacions per diversos municipis, concretament els de Valls, Alcover, el Morell i la Pobla de Mafumet, i Mont-roig del Camp. Un programa compost de vuit companyies, amb sessions per als centres educatius, visites guiades, tallers i una exposició de titelles.

El Senyor Guant.

El divertit Senyor Guant, amb el seu curiós barret i acompanyat de la Colla Pessigolla, tornarà a recórrer el carrers de Valls per fer-hi difusió del certamen i els seus espectacles.

Espectacle inaugural: ‘El silenci d’Hamelin’, de Farrés Brothers.

Què passaria si al conte del famós flautista d’Hamelin hi hagués una nena sorda? Enguany, el Festival posa èmfasi en les altres capacitats amb l’espectacle “El silenci d’Hamelin” de la companyia Farrés Brothers.


Un interessant espectacle interpretat amb el llenguatge de signes i la paraula. Serà l’espectacle inaugural. Premi FETEN 2018 a la millor proposta de Teatre i Inclusió.

Els Bonecos de Santo Aleixo.

D’altra banda per celebrar la quinzena edició del Guant i amb col·laboració amb el Festival IF Barcelona (Festival Internacional de teatre visual de Barcelona) el Centro Dramático de Évora  Portugal ens porta Os bonecos de Santo Aleixo uns titelles arribats de la regió de l’Alentejo, de Portugal.

Es tracta d’una de les tradicions titellaires més antigues d’Europa, amb referències històriques que daten de finals del segle XVIII, uns titelles de tija fets de fusta i de suro que es manipulen des de dalt i que surten a escena amb una dramatúrgia i textos que combinen cultura popular i l’escriptura més erudita.

Vet aquí les altres notícies importants del Festival:

– Les escoles gaudiran de titelles i música amb “Una poma un pomer” un deliciós i original espectacle de la Companyia De paper.

Una Copresentació a càrrec de Imaginautes / Servei Educatiu.

– “L’aventura d’avorrir-se” de lacompanyia L’Estaquirot Teatre. Un espectacle estrenat enguany, dirigit per l’actor i clown Guillem Albà.


Guardonat com a Millor Espectacle Familiar dels Premis Teatre Barcelona 2019

– Com cada any el festival aposta pels espectacles per a joves i adults i enguany ho fa amb “Vida” un sensible, original i reflexiu espectacle de l’artista aragonès Javier Aranda.


– Es podran veure dues companyies de Proximitat, La Genovessa Narratives Teatrals de Tarragona amb el seu espectacle “Ulissa”, de Vilabella la Companyia B amb l’espectacle “La Rateta que…” i l’Invisible Titelles de Mont-Roig del Camp amb un taller de construcció de titelles per a nenes i nens.

– Igualment hi haurà aquest any un espectacle per a infants d’un any per amunt amb l’espectacle Núvol gris gras gros amb la companyia Teatre Al Detall

Galiot Teatre, que celebra el 25è Aniversari, ha documentat i preparat més de 200 titelles en format museu-itinerant que per primer cop sortiran de can Galiot per formar part d’aquesta interessant exposició que podrem veure al vestíbul del Teatre Principal.

A continuació, presentem els diversos espectacles amb els seus horaris i llocs d’exhibició: