Amb la intenció de documentar moltes de les fotografies que conserva el Centre de Documentació i Museu de les Arts Escèniques, s’ha proposat un logicial de reconeixement via On Line on qualsevol persona, sigui actor, espectador o aficionat al teatre, hi té lliure entrada per comprovar si coneix i pot documentar alguna de les fotografies. S’indiquen més a baix les diferents passes que s’han de fer per participar en aquesta campanya.

Marató 'Te'n Recordes?', MAE, Institut del Teatre
Magda Puyo, Juanjo Puigcorbé i Anna Valls.

La seva presentació es va fer el passat 7 de juliol a l’Institut del Teatre, organitzada pel Centre de Documentació i Museu de les Arts Escèniques (MAE), amb uns parlaments a càrrec del diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Juanjo Puigcorbé, la directora general de l’Institut del Teatre (IT), Magda Puyo, i la directora del MAE, Anna Valls. Va ser també el punt d’arrencada de la Marató ‘Te’n recordes’ en la que durant tot el dia, diverses persones convidades van tenir l’oportunitat de posar a prova la seva memòria, posats davant d’un ordinador i mirant fotografies que s’havien de documentar. Hi van participar, entre molts altres, Àlex Casanovas, Joan Castells, Imma Colomer, Feliu Formosa, Enric Gallén o Pau Monterde.

Marató 'Te'n Recordes?', MAE, Institut del Teatre
Àlex Casanovas en la Marató ‘Te’n recordes?’.

El resultat d’aquesta marató participativa ha estat força espectacular: els 36 usuaris que hi van assistir van aconseguir documentar 1.250 imatges de 225 reportatges fotogràfics. Una feina que és tan sols el principi de la campanya ‘Te’n recordes’, ja que continua amb la possibilitat d’identificar materials del fons del MAE, a través d’Escena Digital, i contribuir a la millora de la informació sobre les arts escèniques catalanes.

Important també recordar que el dimecres 13 de juliol, a les 19h, va tenir lloc una sessió explicativa del projecte “Te’n recordes? Ajuda’ns a documentar les arts escèniques” a la Biblioteca d’Horta-Can Mariner de Barcelona, i el 15 de setembre, a la mateixa hora, n’hi haurà una altra a la Biblioteca Francesc Candel de Barcelona.

Marató 'Te'n Recordes?', MAE, Institut del Teatre
Gemma Calvet, en la Marató ‘Te’n recordes?’.

Documentar i especialment identificar els artistes que surten a les fotografies que van des de finals del segle XIX fins l’actualitat és una tasca inassolible per qualsevol equip de treball tant pel nombre de persones que es necessitaria com per la formació i els coneixements que serien necessaris, només es pot fer amb l’ajut dels professionals, dels afeccionats, dels crítics, dels espectadors…

Marató 'Te'n Recordes?', MAE, Institut del Teatre
Magda Puyo i Juanjo Puigcorbé, en la Marató ‘Te’n recordes?’

Citem a continuació les instruccions donades pel Centre de Documentació i Museu de les Arts Escèniques (MAE) per participar en aquesta campanya:


Com identificar les fotografies. Instruccions del MAE.

El projecte Te’n recordes: Ajuda’ns a documentar les arts escèniques, és un projecte fonamentat en la participació ciutadana. Està dissenyat de manera que només cal que et registris i a cada registre, us apareixerà un espai on introduir la informació que completi i millori la nostra catalogació.

Necessitem la vostra ajuda i la vostra col·laboració! Ajudeu-nos a construir la memòria de les arts escèniques catalanes!

Marató 'Te'n Recordes?', MAE, Institut del Teatre
L’Escola de Titelles. Fotografia per identificar.

Aneu preparant i exercitant la vostra memòria, fent cerques sobre actors, obres de teatre, espais o col·leccions on creieu que ens podeu ajudar.

Nosaltres hem preparat paquets d’imatges per tal de facilitar la tasca de documentar.

Marató 'Te'n Recordes?', MAE, Institut del Teatre
Espectacle en un Festival de Titelles. Fotografia de Josep Ros Ribas. Per identificar.

TEATRE. Si ets espectador de teatre, aficionat, actor, historiador, pots ajudar-nos

De la Companyia de Josep Santpere, revisa aquests links espectacles per identificar , repartiment per identificar

De la Companyia Maria Vila-Pius Daví, espectacles per identificar

Vas veure actuar a la Bella Dorita? Ajuda’ns a identificar qui l’acompanya , i de pas recorda bells temps

Tenim un fons del fotògraf Arseni Julià i només sabem que correspon a un grup de teatre amateur del barri de Gràcia. Ens ajudes?

Marató 'Te'n Recordes?', MAE, Institut del Teatre
Espectacle en un Festival de Titelles. Foto de Josep Ros Ribas. Per identificar.

identificant els actors dels reportatges d’escena de :

Tenim moltes fotografies de l’Emili Vendrell a l’Orfeó català , ajudan’s a identificar els que surten a les fotografies amb ell Emili Vendrell

Vas veure actuar en Franz Joham, ajuda’ns a identificar les fotografies del seu fons Franz Joham

Marató 'Te'n Recordes?', MAE, Institut del Teatre
Foto de Pau Barceló. Per identificar.

Ajuda’ns a identificar espectacles de titelles Titelles

INSTITUT DEL TEATRE. Si vas estudiar o treballar a l’Institut del Teatre

DANSA. Si t’agrada la dansa, n’ets espectador, ets ballarí, coreògraf..

Ajuda’ns a identificar els ballarins de

Ajuda’ns a identificar espectacles de dansa al Palau de la Música Dansa

COL.LECCIONS ESCENOGRAFIA I FIGURINISME

Desconeixem els espectacles al qual pertanyen

Marató 'Te'n Recordes?', MAE, Institut del Teatre
Foto de Pau Barceló. Per identificar.

COL.LECCIÓ ART

Desconeixem l’artista de les obres pictòriques següents Accés directe

Instruccions per la identificació de fotografies AQUI