Ha tingut lloc el cap de setmana passat el festival MITMO, la onzena edició de la Mostra Internacional de Titelles de Mollet del Vallès amb un gran èxit de participació de públic. Es pot dir, a manca de resultats encara oficials, que el MITMO d’aquest any ha  omplert tots els espais escènics durant els tres dies i en molts casos es van haver de doblar les sessions (els espectacles petits van arribar a fer 14 funcions al llarg dels tres dies).

MITMO, Mostra Internacional de Titelles de Mollet
El gos Canelo, de Rambling Puppets. Foto de Jesús Atienza.

Com ha dit a la premsa local Jordi Monserdà, director de la Mostra junt amb Meritxell Serrats, “Tothom coincidia que hi havia moltíssima més gent que l’any passat”. Organitzat per Galiot Teatre i l’Ajuntament de Mollet amb la col·laboració de diversos sectors comercials, el MITMO ha mantingut la xifra de companyies de l’any passat, 17, amb la presència de quatre grups d’Anglaterra, França, Itàlia i l’Argentina.

MITMO, Mostra Internacional de Titelles de Mollet
L’eruga voladora, de Pea Green Goat.

És així com s’han pogut veure muntatges de tota mena:  bàsicament infantils, però també per a adults, de gran i petit format, itinerants, d’exterior i interior, etc., distribuïts en vuit espais.

Espectacles refinats com el del gos Canelo, de la companyia Ramblinbg Puppets, la deliciosa Eruga de Pea Green Boats, la interessant ballarina i titellaire Antonella d’Ascenzi amb el seu ‘Piccolo Circo de hilo’, el reeixit ‘Flautista d’Hamelin’, de la Cia. Olveira, ‘El petit gran món dels germans Lambe’, de la Cia. Encaixats, entre altres.

MITMO, Mostra Internacional de Titelles de Mollet
Antonella d’Ascenzi amb ‘Piccolo Circo de hilo’.


D’Espanya han vingut el ‘Cristóbal Purchinela’, d’Alauda Teatro, ‘Los Siete Cabritillos’ del Teatro Los Claveles de Murcia, ‘Los Tres Cerditos’ del Teatro Arbolé de Saragossa, i ‘Corre payasa corre’, de Teatro Panta rhei, del País Basc.

De França ha actuat la companyia Pelele, amb ‘Au bout du fil’.  També de la companyia Galiot Teatre, organitzadora de la Mostra, s’han pogut veure diversos treballs. Un programa ric i bigarrat, que ha mostrat al públic de Mollet la varietat que existeix avui en dia en aquest camp de les arts escèniques.

Segons ha manifestat Jordi Monserdà al 9 Nou, el MITMO “és el gran esdeveniment  cultural de la ciutat i, a més, s’ha obert a l’exterior amb molts visitants de fora. Cada vegada el ressò és més gran: en dos dies, el vídeo promocional a Facebook tenia 6.000 visites”.  Tot això ha animat als organitzadors a plantejar un creixement d’espais per a properes edicions.

MITMO, Mostra Internacional de Titelles de Mollet
Iñaki Juárea, del Teatro Arbolé, amb ‘Los tres cerditos’.

Ha tingut lloc el cap de setmana passat el festival MITMO, la onzena edició de la Mostra Internacional de Titelles de Mollet del Vallès amb un gran èxit de participació de públic. Es pot dir, a manca de resultats encara oficials, que el MITMO d’aquest any ha  omplert tots els espais escènics durant els tres dies i en molts casos es van haver de doblar les sessions (els espectacles petits van arribar a fer 14 funcions al llarg dels tres dies).

Com ha dit a la premsa local Jordi Monserdà, director de la Mostra junt amb Meritxell Serrats, “Tothom coincidia que hi havia moltíssima més gent que l’any passat”. Organitzat per Galiot Teatre i l’Ajuntament de Mollet amb la col·laboració de diversos sectors comercials, el MITMO ha mantingut la xifra de companyies de l’any passat, 17, amb la presència de quatre grups d’Anglaterra, França, Itàlia i l’Argentina.

MITMO, Mostra Internacional de Titelles de Mollet
‘Au bout du fil’, de Pepele Teatro.

És així com s’han pogut veure muntatges de tota mena:  bàsicament infantils, però també per a adults, de gran i petit format, itinerants, d’exterior i interior, etc., distribuïts en vuit espais.

Espectacles refinats com el del gos Canelo, de la companyia Ramblinbg Puppets, la deliciosa Eruga de Pea Green Boats, la interessant ballarina i titellaire Antonella d’Ascenzi amb el seu ‘Piccolo Circo de hilo’, el reeixit ‘Flautista d’Hamelin’, de la Cia. Olveira, ‘El petit gran món dels germans Lambe’, de la Cia. Encaixats, entre altres.

MITMO, Mostra Internacional de Titelles de Mollet
Alauda Teatro, de Burgos.

D’Espanya han vingut el ‘Cristóbal Purchinela’, d’Alauda Teatro, ‘Los Siete Cabritillos’ del Teatro Los Claveles de Murcia, ‘Los Tres Cerditos’ del Teatro Arbolé de Saragossa, i ‘Corre payasa corre’, de Teatro Panta rhei, del País Basc.

De França ha actuat la companyia Pelele, amb ‘Au bout du fil’.  També de la companyia Galiot Teatre, organitzadora de la Mostra, s’han pogut veure diversos treballs, com la seva carpa Món Titella (veure aquí). Un programa ric i bigarrat, que ha mostrat al públic de Mollet la varietat que existeix avui en dia en aquest camp de les arts escèniques.

MITMO, Mostra Internacional de Titelles de Mollet
Món Titella, de Galiot Teatre.

Segons ha manifestat Jordi Monserdà al 9 Nou, el MITMO “és el gran esdeveniment  cultural de la ciutat i, a més, s’ha obert a l’exterior amb molts visitants de fora. Cada vegada el ressò és més gran: en dos dies, el vídeo promocional a Facebook tenia 6.000 visites”.  Tot això ha animat als organitzadors a plantejar un creixement d’espais per a properes edicions.

Exposició dels titelles de la companyia Guinyol Didó.

A més a més d’un munt d’altres activitats paral·leles, s’ha de destacar l’exposició de titelles de la companyia Guinyol Didó, de Vilanova i la Geltrú (veure aquí), composada per Ramon Sánchez Martí i Tresa Izquierdo, continuadors del treball d’Ezequiel Didó i la seva esposa, la senyora Teresa Riera. L’exposició s’ha pogut veure a la planta baixa de La Marineta.

MITMO, Mostra Internacional de Titelles de Mollet
Titelles de la companyia Guinyol Didó.