De l’11 al 22 de juliol de 2018.
La trobada de dos grans creadors del teatre d’ombres: Fabrizio Montecchi i Camille Trouvé.

Camille Trouvé (de part de Les Anges au Plafond, França) i Fabrizio Montecchi (de part de Teatro Gioco Vita, Itàlia), ofereixen un viatge per descobrir el Teatre Contemporani d’Ombres, un llenguatge de naturalesa profundament teatral, art intangible amb enormes possibilitats expressives i comunicatives .


Darrera aquest taller rau el desig d’una trobada. Fabrizio Montecchi, mestre del teatre d’ombres del Teatro Gioco Vita i Camille Trouvé de la companyia francesa Les Anges au Plafond, tenen dos enfocaments diferents del art i l’escena, i tanmateix tenen la intensa intuïció que un encreuament entre els seus dos diferent punts de vista  i les pràctiques de les ombres en moviment pot ser  poderós.

Per aquesta raó, han decidit donar a aprenents professionals, la possibilitat d’aprendre com crear una forma d’art teatral barrejant llum i ombra . Començant des del principis del Teatre d’ombres i com es creen les ombres, el grup treballarà en el llenguatge de com la llum esdevé un material amb el que jugar . L’abadia de Santes Creus, a Tarragona (Esp) serà el teatre on es portarà a terme . Els participants aprendran a tractar els tres elements bàsics: la font de la llum, la forma/ la titella d’ombra i la pantalla i les moltes connexions entre ells.


El Monastir de Santes Creus, a Tarragona (Esp) serà el teatre on es durar a terme el taller. Els participants aprendran a tractar els tres elements bàsics: la font de la llum, la forma/ la titella d’ombra i la pantalla i les moltes connexions entre ells.

Donar vida a formes animades, utilitzar el cos com un objecte per ser projectat, crear i establir una pantalla del no res… aquests son trucs de manipulació els quals permeten fer aparèixer una dramatúrgia sensible, on el significat i el significant tenen lloc per viure en el mateix   contínuum d’espai-temps.


Ens inspirarem en el llenguatge i les llegendes de la mitologia. L’abadia serà el laberint del Minotaure, les muralles de Tebes, el lloc on tindran lloc totes les transformacions. En la foscor, armats amb llums de rastrejadors de la nit, explorarem els nostres mons imaginaris, buscant el monstre o la seva ombra!

Dades tècniques:

Aquest taller és adequat per a principiants i experts.
Idioma: anglès – espanyol – català
Durada: 12 dies, 11 – 22 juliol 2018
Horaris: 10-13 / 14.30-17.30
Preu: 700 euros. Inclou taller, materials, transport por Santes Creus inclòs i allotjament.

 

INSCRIPCIÓ
Data límit d’ inscripció 30 de maig de 2018
Per formalitzar la inscripció, ves a la pàgina de l’Atelier della Luna i omple el Formulari (clica aquí). Veuràs que cal abonar 300 euros de fiança.
Data límit per abonar la resta del cost del curs, és el 10 de juny de 2018
Escriu i envia el teu CV a info@atelierdellaluna.com

Organitza: Atelier della Luna, Eudald Ferré i Luca Ronga.
Més informació aquí.

Jo i Camille

Ens vam trobar amb la Camille per primera vegada al 2011. S’havia inscrit en el meu breu taller a Frouard, estava interessada en el teatre d’ombres – em va dir – i volia aprofundir en el seu coneixement. Immediatament vaig tenir la sensació que Camille,  ja les coneixia, les ombres, potser no en la pràctica diària però en la poesia sens dubte, i que hi tenia un do clar i profund . Des de llavors tots els espectacles que li he vist mai han contradit la meva primera impressió. Tot i que el seu teatre no pot ser definit en el sentit estricte de les “ombres”, tot el que ella fa i diu està fet d’ombra. Quan se’m va demanar compartir aquest taller amb algú, immediatament vaig pensar en ella, amb qui noto que tinc, fins i tot amb tantes diferències, profundes afinitats. (Fabrizio Montecchi)

Monestir de Santes Creus.

Programa

 

dilluns. 9: Arribada

dimarts. 10: Posada en marxa

dimecres. 11   Començament del taller / Introducció

(10.00 – 13.30)

L’ombra: terra obscura i  cos prim

(14.30 – 18.00)

L’ombra: amb o sense cos

dijous. 12  Introducció

(10.00 – 13.30)

L’ombra:la llum

(14.30 – 18.00)

El teatre d’ombra: la pantalla, l’objecte-cos

divendres. 13  Introducció

(10.00 – 13.30)

El teatre d’ombra: la titella d’ombra i la manipulació

(14.30 – 18.00)

Escriptura d’escenari per als teatres d’ombra contemporanis :

“Teatro Gioco Vita” i “Les Anges au Plafond”

dissabte. 14 Dins el laberint

(10.00 – 13.30) (14.30 – 18.00)

Presentació del tòpic / organització de la feina

diumenge. 15 Descans

Dilluns. 16 Dins el laberint / Exercicis

(10.00 – 13.30) (14.30 – 18.00)

Dimarts. 17 Dins el laberint / Exercicis

(10.00 – 13.30) (14.30 – 18.00)

dimecres. 18     Dins el laberint / Exercicis

(10.00 – 13.30) (14.30 – 18.00)

dijous. 19    Dins el laberint / Exercicis

(10.00 – 13.30) (14.30 – 18.00)

divendres. 20  Dins el laberint / Exercicis

(10.00 – 13.30) (14.30 – 18.00)

dissabte. 21     Dins el laberint / Exercicis

(10.00 – 13.30) (14.30 – 18.00)

diumenge. 22      Dins el laberint / Exercicis

(10.00 – 13.30) (14.30 – 18.00)

Dins el laberint /Espectacle

(21.00 – 24.00)

dilluns. 23       Sortida

Camille Trouvé

Actriu, titellaire i directora, va ser formada en l’art de les titelles a Glasgow, va cofundar La Compagnie Les Chiffonnières. Fins el 2006, amb un equip d’artistes visuals i músics, va explorar la relació entre imatge i música. Aquest treball va portar a la creació dels espectacles de cinc titelles, incloent La Peur au Ventre (2000), Le Baron Perché (2002), i Le Bal des Fous (2006).

Ha estudiat de la mà de grans directors d’escena i dramaturgs com Wajdi Mouawad, François Cervantes i Catherine Germain, i Laurent Fréchuret. També va completar un programa amb el ESNAM (l’escola nacional d’arts de titelles Francès) amb la companyia Green Ginger. El seu mestre i professor en el teatre d’ombres ha estat Fabrizio Montecchi. Com a constructora inveterada i inventora de personatges articulats , ella és també una titellaire i una actriu que està perseguint el seu art, i ha creat un univers visual estrany i irresistible. Al 2000, ella i Brice Berthoud van cofundar Les Anges au Plafond. Actriu i titellaire a Le Cri Quotidien, Une Antigone de Papier, Les Mains de Camille i Du Rêve Que Fut Ma Vie, va dirigir Les Nuits Polaires i Au Fil d’Œdipe, R.A.G.E. i White Dog, la darrera creació de la companyia.

Fabrizio Montecchi

Director i escenógraf, va néixer al 1960 a Reggio Emilia, Italy i va estudiar Arts Visuals i Arquitectura. Ara viu i treballa a Piacenza.

Al 1977 va començar la seva carrera professional fins ara ininterrompuda amb el Teatro Gioco Vita i amb la seva companyia ha treballat en el desenvolupament  d’un període molt important per al Contemporary Shadow Theatre. El 1985 va dirigir la seva primera producció i des del 1993 ha dedicat el seu treball a dirigir i a elaborar el  disseny de més de  40 produccions del teatre d’ombres.

El 1994 la seva col·laboració com a director i escenògraf amb Dockteatern Tittut de Stockholm (Sweden) va començar i ha creat set produccions en menys de 20 anys. Des del 2000 hi han hagut moltes col·laboracions amb altres companyies internacionals: Huriaruuth Dance Company (Helsinki, Finland); Théâtre du Tilleul (Brussels, Belgium); Children’s Theatre Company (Minneapolis, United States), Visible Fictions (Glasgow, Scotland); BTL (Bialystok, Poland), Lutkovno Gledališče (Ljubljana, Slovenia). Les seves produccions han guanyat diversos premis i ha  figurat en els principals festivals de tot el món, del teatre de titelles i teatre per a nens.

Des del 1993 també s’ha implicat en l’ensenyança amb el propòsit de compartir i difondre el coneixement del Teatre Contemporani d’Ombres. Per aquest motiu, ha portat a terme ‘’stages’’ i tallers per tot el mon ; per aquesta activitat va ser premiat amb el Prix IIM 2013 de la Transmission (Formació i Ensenyança) per l’Institut Internacional de la Marionnette de Charleville Mézières.

Eudald Ferré i Luca Ronga, organitzar de l’Atelier della Luna.