Un dels pallassos del Marionetarium Herta Frankel. Foto companyia

El Centre de Titelles de Lleida ha anunciat que, dins del marc de la 35a Fira de Titelles que ja comença a rodar per presentar-se com sempre a primers de maig, s’inicia el proper 14 de gener el 27è Cicle Joc al Ninot 2024, un cicle adreçat als més menuts, molt esperat per les famílies lleidatanes, i que cal posicionar com una activitat paral·lela a la Fira de Titelles de Lleida.

Es tracta d’un cicle ja ben consolidat, destinat al públic infantil, amb espectacles de qualitat i que a més es realitza durant els mesos d’hivern. Cinc matinals de diumenge, al llarg de dos mesos, amb doble horari d’actuacions plenes d’històries, d’aventures i de cançons on els titelles són sempre els protagonistes.

Per a l’edició de 2024, el cicle Joc al Ninot reunirà 9 actuacions amb 4 espectacles, dirigits a infants d’entre 2 a 8 anys i 4 companyies. S’ha de dir que durant aquests 25 anys hi han actuat 105 companyies i s’han realitzat 160 espectacles i 276 funcions.

Titella del Marionetarium Herta Frankel. Foto companyia

El cicle s’iniciarà el dia 14 de gener, de la mà del Marionetarium – Companyia de Marionetes Herta Frankel, que posarà en escena, l’espectacle Pallassos de fusta. Aquesta companyia, hereva del llegat d’Herta Frankel i Los Vieneses, conserven, exhibeixen i animen la col·lecció de marionetes més representativa dels darrers setanta anys. En aquesta ocasió, viatgen a Lleida, convocats per Monsieur Loyal, amb la resta de pallassos de la companyia per alegrar a nens i adults.

El següent diumenge, el 21 de gener, serà la companyia Pea Green Boat qui omplirà l’escenari del CaixaForum amb el seu espectacle L’arbre de les sabates, una història preciosa en la que en Tim és un nen que no troba la seva sabata esquerra. La busca per tot arreu fins que el Sr. Gris li diu que segurament la trobarà en un arbre molt especial. Seguint les instruccions de l´avi, en Tim, tot  saltant a peu coix, farà un viatge per tal de trobar la seva sabata perduda.

Tim, personatge de l’Arbre de les Sabates, de Pea Green Boat. Foto companyia

El 28 de gener, el Centre de Titelles de Lleida serà qui arrencarà els aplaudiments del públic amb el seu espectacle El petit elefant. Un clàssic del repertori d’aquesta companyia que ens presentarà aquest elefantet tant tafaner, que no para de fer preguntes. La seva curiositat i ganes de saber, el faran endinsar-se a la jungla i viure una profitosa i perillosa descoberta.

El Petit Elefant, del Centre de Titelles de Lleida. Foto companyia

El 4 de febrer tancarem el cicle, amb la companyia Zero en conducta, Una delicada companyia de mim i titelles, que presentarà, per primer cop a Lleida, l’espectacle Trashhh, que té per protagonista a Poubelle, una bossa d’escombraries que sempre ha somiat ser una estrella. Però, com podrà evitar el destí de les coses? Una bossa d’escombraries és, i sempre serà, una bossa d’escombraries. Poubelle accepta el seu destí en aquesta tragicomèdia molt còmica i poc tràgica sense llençar la tovallola doncs sap que, a la vida, si perds el tren, sempre et podrà recollir el proper camió de les escombraries.

Imatge de TRash, de Zero en Conducta. Foto companyia

Totes les sessions tenen doble horari, 11h i 12.30h, excepte el 4 de febrer amb Zero en conducta, que se n’oferiran tres, 11h, 12h i 13h.

Les entrades per al 27è Cicle Joc al Ninot es posaran a la venda el 21 de desembre i es poden adquirir a través de www.titelleslleida.com i www.firatitelles.com .