Som en època de Festivals i la cita de Mollet del Vallès està al caure: la seva Mostra Internacional, que enguany serà la setena, començarà aquest divendres dia 5 d’abril de 2013 a les 18h amb un cercavila que donarà pas a la seva inauguració oficial a la Plaça Prat de la Riba. Els artífex d’aquest manifestació titellaire, els de Galiot Teatre, presentaran a la mateixa plaça el seu espectacle “En Bernat Pescador”. La Mostra dura tres dies: 5, 6 i 7 d’abril.

Cuatro Caminos

Companyia Cuatro Caminos

La Mostra Internacional de Titelles de Mollet (MITMO) va néixer l’any 2007 amb la voluntat de consolidar-se com a una cita internacional i imprescindible en el món dels titelles. La Mostra, que se celebra normalment durant el mes d’abril, està impulsada per la companyia local Galiot Teatre i organitzada conjuntament amb l’Ajuntament de Mollet, que des del principi hi ha cregut fermament i ha treballat colze a colze amb Galiot Teatre per fer-la créixer i consolidar-la com a una de les cites culturals més importants de l’any a la ciutat.

Centre de Titelles de Lleida

Gúliver, del Centre de Titelles de Lleida

Durant els tres dies de la Mostra, el centre de Mollet és conquerit pels titelles, de tots tipus i tècniques, amb la participació de nombroses companyies especialitzades d’arreu de l’estat i del món, que representen i estrenen els seus espectacles en diferents escenaris, ja sigui a l’aire lliure, en places i carrers, o bé en equipaments com el Mercat Vell o La Marineta.

Com diu la web de l’Ajuntament, “la voluntat de la Mostra de Titelles és divertir i embadalir grans i petits, però també donar a conèixer el món dels titelles. Per aquest motiu, una de les atraccions de la Mostra és “Cal Titella”, un espai on nens i nenes poden tocar i remenar entre diferents teatrets de titelles i aprendre les diferents tècniques del teatre de titelles. A més dels espectacles, la Mostra també permet gaudir de tallers infantils i paradetes de titelles.”
Les Companyies

La Mostra ha programat aquest any espectacles de molta qualitat. Hi ha companyies històriques com Rocamora Teatre, que presenta “El Vestit Nou”, el mateix Jordi Bertran amb “L’Alè dels Fils”, la companyia Animamundi amb “El Jardí de l’Avi”, el català irlandès Ronan Tully amb el seu “Punch and Judy”, la companyia Cuatrocaminos amb “Lorcarra y Maderas de Vivir”, Forani Teatre amb “Pau. La vida de Pau Casals”, el Centre de Titelles de Lleida amb “Gúlliver, al País de Lil·liput”, Pengim-Penjam amb “El Guinyol – Artur i Blancaflor”, els Titelles Naip amb “La Flor Romanial”, la Companyia La Closca amb “El Rusc de la Melinda” o la companyia Patrick Mathis amb “Boîte à Cric”.

Punch and Judy Ronan Tully

Punch de Ronan Tully

Com es pot veure, un nivell molt alt i un nombre important de companyies, cosa que fa pensar que la Mostra de Mollet del Vallès és, en aquests moments, una de les cites importants i a tenir en compte dels titelles a Catalunya. Això en uns moments on sembla que tothom vol  anar de rebaixes.

Assemblea de Unima Catalunya

El dissabte 6 al matí tindrà lloc també una Assemblea d’Unima Catalunya a Mollet, aprofitant la cfelebració de la Mostra Internacional.

Exposició de Jordi Bertran

Un dels plats de forts de la Mostra és l’exposició de marionetes de Jordi Bertran que de fet es va inaugurar fa dues setmanes i que es podrà visitar fins el 7 d’abriol. Una oportunitat de veure en repòs bona part de l’obra d’aquest mestre de les marionetes.

Jordi Bertran

Marioneta de Jordi Bertran