Tornen els titelles i les marionetes al Born de Barcelona el pròxim diumenge 26 d’octubre, a les 12:30 del migdia i a les 17h de la tarda, amb la prestigiosa companyia Rocamora Teatre. Carles Cañellas i Susanna Rodríguez ens presentaran l’espectacle de marionetes de fil “Solistes“, un títol que ha donat fama a Cañellas arreu d’Europa com a gran virtuós del fil.  Amb 38 anys de trajectòria professional en el teatre, Cañellas, degà dels marionetistes catalans, considerat per la crítica internacional com un dels més hàbils manipuladors europeus, presenta com a solista i en forma de relat d’un llarg viatge, un compendi de la seva producció per a marioneta o titella de fil.

Solistes, Rocamora

Set històries divertides, poètiques, sorprenents, representades amb sis titelles de fil diferents; un per a cada escena, però amb un esperit comú: la versemblança de vida pròpia dels ninots. L’actor i animador de les marionetes actua, juga amb elles en escena. De vegades hi intervé directament, per voluntat pròpia o perquè s’hi veu forçat per la situació. En d’altres, “desapareix” quan es centrar tota l’atenció en el titella.

Solistes, Rocamora

De l’interior d’una maleta, l’actor extrau una cadireta, després un artefacte de fusta que observa sense saber per a què serveix. Mentrestant, sorgeix també un ninot que es mou “autònomament”. En la seva intervenció, totes les accions estan encaminades a mostrar un principi bàsic del teatre de marionetes: l’equilibri inestable.

Solistes, Rocamora

Aquest espectacle ha merescut rebre el guardó a la Millor Animació de Titelles al “11th. World Festival of Puppet Art 2007” (11è Festival Mundial de l’Art dels Titelles) de Praga, Txèquia.

Personatges: Johnny Dance, Ballarí de Claqué, L’Avi Manuel també vol ballar, Fèñix, el Pallasso Bomber, El Somni de Pierrot, Pepita Retuerto “La Bailadora” i L’Avi Patinador.

Autor, director, actor i animació marionetes: Carles Cañellas
Actriu i regidora: Susanna Rodríguez
Disseny i construcció marionetes i utillatge: Carles Cañellas, Rocamora Teatre i Col·lectiu d’Animació
Confecció vestuari ninots: Rocamora Teatre