L’activíssima Associació Titellaire de Roquetes no para, i ara ens proposa, en col·laboració amb l’Ateneu Popular de Nou Barris, un cicle especial de teatre de titelles per a adults que han batejat amb el nom de Ròmbic. Un projecte que busca coordinar esforços per oferir espectacles de titelles al llarg de l’any.

Parias

Imagen de Parias.

Ròmbic pretén demostrar que el teatre de titelles és una mostra de cultura popular i tradicional que no coneix les fronteres, ni per raó d’edat, de gènere ni de procedència. Dieun els de Roquetes: “Els titelles, en general, són vistos com una activitat infantil, com a molt podríem dir familiar, i tenim grans companyies a les nostres contrades que produeixen espectacles amb temàtiques més adients per a la població adulta. Amb aquest festival hem volgut donar veu a aquestes produccions i oferir al veïnat un espai per gaudir dels titelles en un horari i temàtica adulta.”

El format que s’ofereix per a aquesta nova experiència és una coproducció entre l’Ateneu Popular de Nou Barris i l’Associació Titellaire de Roquetes pel divendres 27 i dissabte 28 de març amb dues actuacions definides. Divendres, iniciarà Ròmbic el titellaire de Saragossa, Javier Aranda, amb “Parias”, un espectacle que vol fer un retrat de la nostra societat en base a personatges arquetípics. La decadència i l’exclusió social en la seva màxima expresió. Veure article sobre Pàries a Titeresante aquí.

Chez la Poupée
Imagen de Chez La Poupée. Fotografía de Jesús Atienza.

Dissabte, un mix protagonitzat per les companyies Chez la Poupée (veure aquí) de Badalona que ens presenta “Nines”, i un cabaret titellaire presentat per l’Ángel Navarro de Múrcia, Capello Rosso d’Itàlia i Anita Maravillas i Mau Teatro de Xile.

Anita Maravillas
Pepito, de Anita Maravillas. Fotografía de Jesús Atienza.

Angel Navarro

Marioneta de Ángel Navarro.

La proposta es durà a terme a l’espai del bar de l’Ateneu, que facilitarà que els assistents puguin sopar o prendre alguna cosa, abans i desprès dels espectacles.