L’entranyable espai que és el Poble Espanyol de Barcelona, situat a la muntanya de Montjuic, una de les meravelles de l’Exposició Internacional de 1929, una mena de petita ciutat-museu que vol mostrar al visitant la riquesa arquitectònica de tot el país, torna a ser escenari, un any més, del Festival TOT, també conegut amb el nom de Festival de Titelles de Barcelona: el dissante 18 i el diumenge 19 de març.

TOT Festival 2017, Poble Espanyol
Els dos components de la Micro-Troupe amb alguns dels seus titelles.

Amb direcció artística de Diego Murciano, el Festival programa espectacles bàsicament per al públic familiar i per als més petits, , tant de carrer com d’escenari, aprofitant els espais propis amb els que compta el Poble.

Ha presentat aquest any amb una programació força bigarrada d’estils i modalitats tècniques, amb la presència d’alguns veterans titellaires, com Titelles Vergés, que estrenen una nova història titulada Els Viatges dels Tres Porquets, o el mateix Jordi Bertran, amb la seva memorable Antologia. També estan presents els de Galiot Teatre amb el seu Cal Titella, mentre que la companyia Elekos presenta Cantarino a l’espai Picnic. No perdre’s la frescor d’en Matito, aquest nou heroi que ha nascut fa poc amb tanta força. Per la seva banda, Pampipa presenta al Baluard El Drac Màgic.

TOT Festival 2017, Poble Espanyol
Els Tres Porquets de Titelles Vergés.

Molt ben representades estan les ombres, amb la mestra Mercè Framis, que presenta Pell d’Ase, o la companyia El Geccko con Botas, amb Les ombres que conten contes, la qual ha estat una temporada de residència convidada pel Poble Espanyol.

TOT Festival 2017, Poble Espanyol
Pep Bou, marioneta de Jordi Bertran.

La companyia Fadunito hi estrena el seu espectacle d’objectes Music-Box, i la companyia Pinotxo en bicicleta, amb direcció i interpretació de Inés Drama, estrena també Nòmada.

TOT Festival 2017, Poble Espanyol
L’equip del Matito.

Bigotis Teatre presenta Wonderwool, espectacle itinerant a l’aire lliure, i la Cuentista Teatre mostrarà a la Carpa petita El Príncep Feliç.

La Micro Troupe, la potent companyia de Sant Pere de Riudebitlles, presenta en aquesta ocasió al Poble Espanyol Circ Llull, amb presència de ‘totes les bèsties del regne animal’, com resa el programa.

TOT Festival 2017, Poble Espanyol
Imatge de l’espectacle de Pengim-Penjam.

I la històrica companyia Pengim Penjam actuarà a la Glorieta de la Plaça Major amb L’Egoisme Gegant, un espectacle de titelles de taula que es combina amb la música en directe d’un violí.

Un programa ideal per a les famílies que omple de titelles tots els racons del Poble Espanyol.

TOT Festival 2017, Poble Espanyol
Cal Titella, de Galiot Teatre.

Poden descarregar-se el programa clicant aquí